Ce se întâmplă cu pacienții cronici care evită medicii. Ministrul Sănătății: avem aceste discuții

EXCLUSIV
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, la dezbaterea DC Media Group, ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, că în jur de 67.000 de pacienți (din 255.000), patologie non-COVID-19, prezentați în ultima lună la UPU au rămas internați. 

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că se fac evaluări zilnic la minister privind bolnavii. ”V-aș da o statistică în condițiile în care în perioada 15 septembrie - 15 octombrie, s-au prezentat la Unitățile de Primire - Urgențe, în jur de 255.000 de pacienți, la internare rămânând în jur de 67.000. Aici ne referim la patologie non-COVID, majoritatea 90%.

Putem vedea o reticență a pacientului de a rămâne în spital după ce și-a făcut o evaluare în contextul pandemiei, dar și tendința de a se trata mai mult pe domiciliu. Suntem și în acel moment în care avem o previziune în care pacientul cronic, prin neprezentarea la medicul curant sau medicul de familie, duce către la o agravare a patologiei. Viitorul îl vedem ca o lipsă de evaluare pe care și-o asumă pacientul, deși condiția trebuie să fie aceea în care avem evaluarea la termenul care trebuie stabilit", a spus ministrul Nelu Tătaru, la dezbaterea online "Inovația medicală: acces, impact, schimbări", organizată de DC Media Group.

Potrivit oficialului, în următoarea perioadă se urmărește o reevaluare a tot ce înseamnă ”punctaj, condiții de investigații și în ce moment putem acorda o telemedicină și în ce măsură pacientul trebuie să fie față în față. Modul în care putem face spitale dedicate și în același timp și programările care trebuie să le urmărim atât ca medici specialiști, cât și ca medici de familie să ducem parcursul acestui pacient cronic în evaluarea lui periodică”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel