Ce ar trebui să reprezinte o reală prioritate. Andrei Baciu: O schimbare pe partea preventivă

Medic
EXCLUSIV
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a vorbit la dezbaterea online ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări” că se dorește o schimbare a sistemului pe partea preventivă.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că se urmărește ”o schimbare de paradigmă, în sensul în care, tot ce înseamnă de partea preventivă, partea de diagnostic, partea de screening, partea de informare și educare medicală, de prevenție primară și de diagnostic precoce să reprezinte o reală prioritate”.

”Înțelegem cu toții beneficiile esențiale pentru pacienți, în egală măsură și pentru sistemul de sănătate, deci ne dorim ca pe următoare perioadă să avem aceste lucruri foarte clar definite, ca să poată să fie asumate și implementate pentru că, în ultimii ani, problema în sistemul de sănătate nu a fost la nivel de proiectare, ci mai degrabă la nivel de execuție", a declarat secretarul de stat Andrei Baciu, la dezbaterea online "Inovația medicală: acces, impact, schimbări", organizată de DC Media Group.

Potrivit acestuia, se analizează punctual, pe fiecare specialitate, ce se poate face pentru a aduce tratamentele la standarde europene. ”Pentru fiecare specialitate în parte, încercăm să ne uităm punctual care sunt chestiunile punctuale pe care le putem face și cu cel mai mare potențial care să genereze inclusiv anul acesta un progres pe cât de mult se poate”, a mai adăugat Andrei Baciu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel