Bilanțul anului 2021 și perspective în 2022 în TRANSPLANT, cu dr Radu ZAMFIR. ACADEMIA DE SĂNĂTATE

Transplant organe
  LIVE
Invitatul de luni, 27 decembrie, de la ora 11,00, la ultima ediție din 2021 a emisiunii Academia de Sănătate, este directorul executiv al Agenției Național de Transplant, dr Radu Zamfir. Împreună cu realizatorul emisiunii, prof dr Irinel Popescu, acesta va realiza o trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat în Transplantul românesc anul acesta și care sunt  perspectivele programului în anul care vine. 

„La ultima ediție din acest an a emisiunii Academia de Sănătate îl vom avea ca invitat pe dr Radu Zamfir, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant.

Ca de obicei, la sfârșit de an se fac bilanțuri și, cu atât mai mult în Transplant, unde lupta cu cifrele este o obsesie permanentă a tuturor celor implicați în programele de Transplant.

La sfârșitul acestui an ne-am propus să încercăm să facem un asemenea bilanț și, plecând de la cifrele actuale, să încercăm să conturăm eventual niște perspective pe anul 2022.

Mi-aș permite să reamintesc, cu acestă ocazie, că sunt 24 de ani de transplant modern în România, 24 de ani de la primele declarări de moarte cerebrală, mai întâi la Spitalul Clinic Fundeni, mai apoi la Spitalul de Urgență Floreasca, și o luptă permanentă cu aceste cifre. La început, sub forma unui pionierat destul de dificil, de altfel, și din anii 2004-2005, odată cu înființarea Agenției Naționale de Transplant, într-un cadru mai organizat, cu o Lege de înființare a acesteia, deci cu o structură specializată, a cărei misiune este ca, de la an la an, să crească cifrele mai ales în ceea ce privește numărul de donatori, dar și în ceea ce privește numărul de operații de transplant, rezultatele acestor operații și așa mai departe” a dezvăluit prof dr Irinel Popescu, realizatorul emisiunii. 

Ultima ediție din2021 a emisiunii Academia de Sănătate va fi difuzată LIVE și simultan, luni, 27 decembrie, de la ora 11.00, cu reluare de la ora 19.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel