Țările unde glicemia se ia la farmacie. Dr Simona Carniciu explică
09 iul 2020, 19:07

Diabet
EXCLUSIV
Medicul diabetolog Simona Carniciu a vorbit în ediția din această săptămână a emisiunii Academia de Sănătate despre cum practica luării glicemiei în farmacii din nordul Europei se răspândește pe bătrânul continent.

În lume nu există vreun program în care pacienții sunt învățați cum să-ți testeze glicemia, afirmă medicul diabetolog Simona Carniciu la emisiunea Academia de Sănătate.

”În țările nordice sunt foarte bine educați în acest sens și dacă nu au glucometre în apropriere se duc pe la vecini, la apropiați, în farmacii și își testează glicemia. Dar acolo este un cult (n. r. al luării glicemiei) pentru că au avut destul de mari cifrele în ceea ce privește numărul de diabetici și s-au luat foarte multe măsuri pentru prevenția diabetului. Ușor, ușor, să știți că și în partea noastră de Europă încep aceste lucruri să fie vizibile. Se observă că sunt din ce în ce mai multe farmacii care testează glicemia”, afirmă medicul Simona Carniciu, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?