Antiinflamatoare nesteroidiene în recomandări terapeutice. Dr Valeriu Gheorghiță: se lucrează la revizuirea protocoalelor
04 noi 2020 / 13:06

Cadru medical
EXCLUSIV
Doctorul militar Valeriu Gheorghiță, medic primar în Boli Infecțioase, spune că datele despre anumite tratamente pentru infecția COVID, aflate într-o continuă dinamică, impun periodic adaptarea protocoalelor și a recomandărilor terapeutice.

Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, medicul Valeriu Gheorghiță, specialist în Boli Infecțioase, afirmă că se lucrează la o revizuire a protocoalelor terapeutice legat de COVID.

”Fiind vorba de o infecție (n. r. COVID-19) la care datele despre beneficiile și riscurile anumitor tipuri de tratamente sunt într-o continuă dinamică, pe măsură ce studiile cu credibilitate mult mai mare apar, toate aceste lucruri impun adaptarea protocoalelor și recomandărilor terapeutice periodic.

Categoric, în momentul de față, se lucrează la o revizuire a protocoalelor terapeutice și care vor viza inclusiv recomandări vis-a-vis de rolul tratamentelor cu antintiinflamatoare nesteroidiene. Nu putem să alocăm o indicație anume pentru un tip de antiinflamatoare nesteroidiene pentru că, în mare, ele au același rol, funcționează prin același tip de mecanism. Însă, este cât se poate de evident azi că ele nu sunt medicamente care pot să agraveze simptomatologia pacientului. Dimpotrivă, ele au efecte benefice în mod deosebit pe partea de ameliorarea simptomatologiei care, până la urmă, acuză un disconfort important pentru pacient”, afirmă medicul Valeriu Gheorghiță.

Ştiri Recomandate

Vopseaua de ouă conține și mai multe chimicale. Studiu ANPC
Horoscop. Zodia care va primi vești bune și se va adapta oricărei situații
Elimină petele arse de pe fierul de călcat cu paracetamol
Angela Merkel se va vaccina mâine cu AstraZeneca
BUSPIRONUM - prospect
CHLORQUINALDOLUM - prospect
DOCOSANOLUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri