Andrei Baciu, COVID-19: sistemul de sănătate a făcut față cu brio
19 iun 2020, 11:36

Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat, într-o dezbatere online a DC Media Group, că sistemul românesc de sănătate a făcut față ”cu brio” pandemiei de COVID-19.

Invitat la dezbaterea online ”Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat că s-a trecut de o primă etapă de COVID-19 și ”suntem într-o situație favorabilă”, iar asta datorită ”măsurilor luate de autorități” și aplicate de întreaga societate”. ”Sistemul de sănătate a avut parte nu cele mai bune condiții. (...) Sistemul de sănătate a făcut față cu brio. Au fost anumite chestiuni la nivelul unor unități medicale”, afirmă secretarul de stat.

Andrei Baciu a mai precizat că toate spitalele au avut circuite separate, au fost bine organizate, a fost rezolvată și problema cu stocurile de utilizabile (măști de protecție, mănuși, combinezoane etc). Unele unități medicale, continuă secretarul, și-au organizat un sistem: programări telefonice pentru consultații, un bun triaj. Acesta a mai subliniat că, în caz de urgență, ”112 e sfânt”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?