Aeroportul cu cele mai drastice măsuri. Mihai Lala, OK Medical: Oricine a călătorit în această țară știe

Aeroport
EXCLUSIV
Managerul OK MEDICAL, Mihai Lala, a vorbit, în cadrul DEZBATERII ONLINE „Criza coronavirusului: Reguli obligatorii pentru o relansare responsabilă”, organizată de DC Media Group, despre măsurile care ar putea fi implementate de către aeroporturi, pentru a reduce riscul de răspândire a noului coronavirus. 

Managerul OK Medical a dat ca exemplu aeroportul din Israel, unde, în zilele obioșnuite, pasagerii trebuie să se prezinte cu cel puțin trei ore înainte de decolare, pentru a trece prin mai multe proceduri de control. 


"Aeroportul este unul dintre cele mai critice puncte în bătălia cu pandemia sau cu răspândirea virusului. 
Este un loc strategic și cu niște fluxuri extrem de complexe. Acum, depinde de la ce premise plecăm.
În Israel, oricine a călătorit în această țară știe că trebuie să vii pe aeroport cu cel puțin trei ore înainte, și față de alte țări și alte aeroporturi, procedurile sunt mult mai complexe și au o durată mult mai mare. Acest lucru nu este un impediment pentru cei care vor să călătorească sau vor să viziteze Israelul. Ei înțeleg că aceasta este situația în acea țară și toți se conformează", a explicat Mihai Lala

 

 

Există soluții de testare PCR care pot da un rezultat și în 15-30 de minute


În ceea ce privește situația pandemică, Mihai Lala este de părere că pasagerii ar putea fi înțelegători cu anumite proceduri suplimentare sau cu un timp de așteptare mai mare, menite să le protejeze siguranța. 

 

"Cred că în situația pandemică în care aflăm, pasagerii, ar putea să înțeleagă o extindere a timpului de așteptare în aeroport. Sau ar putea să înțeleagă că este nevoie să treacă  prin niște proceduri suplimentare. Poroceduri suplimentare care, în primul rând, le protejează viața și, evident, protejează sănătatea aeroportului. 
Din punct de vedere tehnic, există soluții de testare PCR care pot da un rezultat și în 15-30 de minute. Există soluții de testare rapidă   pe anticorpi, care pot da un răspuns foarte rapid. Într-adevăr, nu identivică virusul în acel moment, dar afli ceva.
În mod normal, ar trebui create niște fluxuri, care, în funcție  de ceea ce declară pe propria răspundere într-un chestionar și de evaluarea pe care poate să o facă personalul în avion sau la îmbarcare,  anumiți pasageri să fie introduși în zona de testare, alții nu, 
Cred că aceste măsuri pot fi implementate doar cu un efort colectiv, public-privat. Este extrem de important să înțelegem că procedurile legale și definitorul, în momentul în care a creat legile după care funcționăm, nu a gândit, în mod special, o situație pandemică", a mai spus acesta. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel