Adrian Streinu-Cercel, despre taxa claw-back: această politică trebuie revăzută în toatalitatea ei!

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel
EXCLUSIV
Adrian Streinu Cercel, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, prezent la dezbaterea online „Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”, organizată de trustul de presă DC Media Grup, a explicat ce strategii sunt discutate pentru a scădea costul unor medicamente.

Potrivit lui, taxa claw back nu este cea mai eficientă acum în ce privește reglarea prețurilor la medicamente.

„Noi am început să discutăm problemele astea, ieri am avut întâlnire cu reprezentații Asociației Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR), și unul dintre punctele discutate a fost tocmai accesul la astfel de medicamente care, evident, pot să scadă mult costurile în sistemul sanitar și respectiv să asigurăm o medicație de lungă durată. (...)

„O problemă majoră în momentul de față, de unde inițial era bună, acum este o piedică, este claw back-ul și faptul că dorim să avem cel mai mic preț din Europa. Acest „cel mai mic preț din Europa” se dovedește a fi foarte păgubos și atunci evident că va trebui să gândim altfel modalitatea în care facem prețul acestor medicamente și să nu ne mai uităm atât la ce fac nemții sau alții și să ne uităm și la interesele noastre vizavi de sănătatea oamenilor. Ca atare, cred că această politică trebuie revăzută în totalitatea ei, pentru a da o șansă suplimentară pacienților din România să aibă acces neîngrădit la medicație”, a spus el.

Detalii găsiți în materialul video atașat:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel