Știai că data și grosimea primei...
Vaccinurile sunt esențiale pentru a ne menține sănătoși. Vaccinarea este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru a ne proteja pe noi înșine și pe copiii noștri împotriva bolilor. Acestea previn milioane de decese în întreaga lume în fiecare an.
Vaccinurile ajută la prevenirea și controlul răspândirii bolilor infecțioase periculoase. Ele stimulează sistemul imunitar al organismului pentru a dezvolta apărare împotriva microorganismelor patogene, cum ar fi virusuri sau bacterii, care pot cauza boli grave sau chiar moarte.
Vaccinurile au jucat un rol crucial în reducerea mortalității și a morbidității asociate cu boli infecțioase. Prin prevenirea bolilor precum poliomielita, rujeola, gripa sau hepatita, vaccinurile au salvat milioane de vieți în întreaga lume.
Dr. Gabriel Dina, Director Corporate Affairs Pfizer România, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii” care sunt noutățile pe care compania pe care o reprezintă le-a întreprins în ceea ce privește dezvoltarea unor noi vaccinuri.
”Ce am reușit să facem extraordinar este să coagulăm în jurul acestui proiect fără precedent autorități, guverne, agenții, asociații de pacienți, zeci de producători. În fiola aia (vaccin COVID-n.r.) sunt 286 de componente de la 80 de producători din 16 țări. Lecția este că în momente din acestea foarte grele reușim să depunem eforturile și să realizăm astfel de lucruri, să punem la dispoziția lumii 6 milioane de doze într-un timp scurt.
Anul trecut ne-am trezit într-o epidemie triplă. A fost un an atipic, pentru că în aceeași perioadă a anului au lovit toate trei (COVID, virusul șincițial, gripă-n.r.) punând o presiune uriașă pe sistemul de sănătate. Aparent, în anul acesta nu vom avea un trend similar, vor lovi toate, dar nu toate deodată, dar asta nu ar trebui să ne dezarmeze și să ne gândim cum putem să creștem toate aceste eforturi de a scădea această povară medical, economică, societală a bolilor prevenibile în special în condițiile în care vorbim de un sistem care este subfinanțat și vorbim de dezideratul de a construi un sistem rezilient de sănătate, iar prima condiție este să previi și să scapi de toată povara pe care ai putea să o previi
Pentru virusul sincițial am primit aprobare, în urmă cu o lună, în SUA, am primit aprobare în UE pentru un vaccin. Până acum nu au existat vaccinuri pentru virusul sincițial. În lumina poverii, sperăm ca Comitetul Național de Vaccinare va evalua oportunitatea și necesitatea de a avea acest vaccin disponibil pentru anumite grupe, fie că vorbim de vârstnici sau vorbim de femeile gravide pentru a conferi o imunizare fătului și nou-născutului.
În primele 6 luni nu are niciun mecanism de apărare. Este una din principalele cauze de spitalizare la copiii de această vârstă. La infectarea cu virusul respirator sincițial nu scapă niciun copil până la vârsta de 2 ani. Jumătate se infectează în primul an, iar foarte mulți ajung să se infecteze de două ori până la vârsta de doi ani. Sunt statisticile despre povara bolii.
Pentru vaccinul pneumococic venim cu o propunere nouă de vaccin care este deja aprobat, cu 20 de valențe care acoperă o paletă și mai largă a întregii patologii.
Pentru COVID-19, ultima variantă aprobată în SUA, în UE în urmă cu 10 zile, este înregistrat și în România. Datele au arătat că eficacitatea pe cazuri severe, spitalizare și decese a rămas la un nivel înalt chiar dacă după atâtea mutații pe transmitere și infectare nu a mai avut aceeași eficacitate”, a explicar dr. Gabriel Dina, Director Corporate Affairs Pfizer România, în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii”.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Știai că data și grosimea primei...
A început sezonul accidentelor pe...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...