Terapia cu plasmă pentru COVID-19: când ar putea începe în România, explică prof dr Irinel Popescu

Rezultate analize
EXCLUSIV
Terapia cu plasmă pentru cazurile grave de COVID-19 ar putea începe și în România în cel mai scurt timp. Prof. dr. Irinel Popescu a precizat în cadrul emisiunii Academia de Sănătate că trei aparate au fost deja achiziționate și vor ajunge în trei centre de transfuzii din țară.

Astăzi au sosit primele trei aparate de plasmafereză special pentru transfuzia de plasmă de la pacienții vindecați de COVID-19, la cei aflați în stare gravă, a anunțat prof. dr. Irinel Popescu în cadrul emisiunii Academia de Sănăate difuzate de DC Medical. „Astăzi au sosit primele trei aparate de plasmafereză dedicate special acestei metode. Ministerul Sănătății a alocat aceste trei aparate Centrului de Transfuzii din București, Centrului de Transfuzii din Timișoara și Centrului de Transfuzii din Iași.

Există potențialul de a mai aduce și alte aparate. Sperăm că în cursul săptămânii viitoare să poată începe procedura în sine”, a spus el în cadrul emisiunii.

Potrivit lui, un obstacol a fost posibilitatea de a determina furnizori de kituri pentru determinarea anticorpilor pentru COVID-19, deoarece, spune profesorul, „aceste kituri au fost făcute acum, după apariția virusului. Înainte, zona de business, de laborator care se ocupa, nu era pregătită să facă astfel de kituri care sperăm că vor fi și cumpărate la începutul săptămânii viitoare și atunci procedura poate începe”,  mai spus el.

Cu alte cuvinte, terapia cu plasmă obținută de la pacienții care au fos vindecați ar putea începe chiar săptămâna viitoare, după instalarea aparatelor și achiziționarea kiturilor necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel