Telemedicina în tratamentul diabetului: beneficiile de care pacienții se vor putea bucura și după pandemie
09 iul 2020 / 19:14
Telemedicina în tratamentul diabetului a fost tema emisiunii Academia de Sănătate, a cărei gazdă, academicianul Irinel Popescu, a avut-o ca invitată pe dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet și boli de nutriție de la Centrul de cercetare, diagnostic și tratament în diabet și boli de nutriție Corposana.
dr. Simona Carniciu
EXCLUSIV

Telemedicina în tratamentul diabetului a fost tema emisiunii de astăzi Academia de Sănătate, unde academicianul Irinel Popescu a avut-o invitată pe dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet și boli de nutriție de la Centrul de cercetare, diagnostic și tratament în diabet și boli de nutriție Corposana. Potrivit acesteia, multe dintre lucrurile care s-au schimbat în timpul pandemiei în ceea ce privește tratamentul diabetului – telemedicina – vor rămâne valabile și după ce pandemia va fi încheiată. „Ne-am pus foarte mult problema: ce se va întâmpla cu rețetele pacienților sau, mai ales, cu micile ajustări care trebuiau efectuate în cadrul pacienților. Din fericire s-a implementat foarte repede telemedicina și am putut să ne bucurăm din nou de liniștea pe care o avem în cabinet. Implementarea telemedicinei, deși la început a fost ușor stângace, s-a perfecționat și acum cred foarte sigur că o să fie de viitor, cel puțin în cazul diabetului se poate foarte bine”, a explicat medicul.
Academicianul  Irinel Popescu, gazda emisiunii, a conformat că pacienții diabetici vor putea să se bucure de o serie de beneficii ale telemedicinei și după pandemie. „Pacientul nu va mai fi nevoit să stea la cozi, la Casa de Asigurări de Sănătate, la farmacii, lucrurile care e normal să se petreacă, s-a dovedit că pot să se petreacă online.
Mai e nevoie și de un grad de educație a populație și de mijloacele specifice – laptop, tabletă, ceva la dispoziție pe care să se desfășoare acest proces, dar, cu timpul un segment din ce în ce mai mare va avea acces la ele, de aceea cu timpul un segment din ce în ce mai mare de populație va profita de ceea ce înseamnă astăzi telemedicina”, a completat el.

 

Mai multe detalii despre acest subiect puteți găsi în materialul video atașat


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri