Roberto Musneci: peste 40% dintre români au avut probleme emoționale, de natură psihologică în timpul pandemiei
03 iun, 14:50

Depresia poate avea cauză hormonală
EXCLUSIV
Aproape jumătate dinte români (peste 40%) au suferit tulburări emoționale sau de natură psihică în timpul pandemiei, susține Roberto Musneci. 

Roberto Musneci, copreședinte AMCHAMHealth Task Force, a fost prezent la dezbaterea „Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”, organizată de trustul de presă DC Media Grup, unde a vorbit despre rata tulburărilor psihice din timpul pandemiei.

„În momentul de față, datele arată că peste 40% dintre români au avut probleme emoționale, de natură psihologică în timpul pandemiei. Ce putem să facem, cel puțin o măsură, este o comunicare clară și bine pusă la punct, care încurajează pe oricine are simptome de genul acesta, să contacteze medicul de familie. Asta mi se pare că e elementul de bază de la care trebuie să pornim.

Trebuie să regândim, nu numai Legea Sănătății mintale și Legea 95, trebuie să regândim și Legea Vaccinării și sper că vom discuta tema asta. Dar, cel puțin trebuie să pornim de la o comunicare clară și pusă la punct, pentru că problema sănătății mintale în perioada de pandemie a fost o problemă foarte relevantă”, a spus el.

Detalii găsiți în materialul video atașat:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?