Roberto Musneci, despre industria farma: trebuie să reducem dependența Europei și a României de alte zone ale lumii
03 iun, 12:41

Medicamente      Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Roberto Musneci, copreședinte AMCHAMHealth Task Force, prezent la dezbaterea „Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”, organizată de trustul de presă DC Media Grup, a explicat cum s-a schimbat percepția sistemului farmaceutic, după pandemie.

Potrivit lui, investițiile în sănătate au căpătat o importanță mai mare acum și. În plus, el a amintit de o strategie care ar viza reducerea dependenței Europei și a României față d alte zone, atunci când vine vorba despre industria farmaceutică. De menționat este faptul că cele mai importante surse de materie primă în această industrie sunt India sau unele țări asiatice.

„Cred că momentul de față, ce s-a determinat cu pandemia asta, s-a înțeles - nu numai în România, ci în Europa - că sănătatea e o investiție, mai mult decât un cost. Asta a fost linia de propaganda în industria farmaceutică din ultimii 10-15 ani, dar acum am avut dovada, de fapt, că într-adevăr, investiția în sănătate generează un sistem mai rezilient.

Au existat sincope dinainte de pandemie, strategia europeană e axată foarte mult -  nu numai pe acces la inovația medicală - dar la un acces sustenabil la inovația medicală.

Un element absolut critic este acela că trebuie să reducem dependența Europei și a României de alte zone ale lumii”.

G Ad:

Detalii găsiți în materialul video atașat:

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri