Prof dr Octavian Buda: Vaccinarea este un proces natural
24 iun 2020, 00:06

Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Prof dr Octavian Buda a povestit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, despre începuturile vaccinării.

Prof dr Octavian Buda, medic primar în Psihiatrie și dascăl de Istoria Medicinei la UMF București, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre vaccinare și ce a însemnat medicina secolului al XIX-lea. ”În secolul al XIX-lea se dezvoltă posibilitatea de a face vaccin și în alte boli”, afirmă specialistul. Îl citează pe Edward Jenner care constată ”o realitate naturală: vaccinarea este un proces natural în sensul în care organismul reușește să dezvolte un răspuns imun și activează niște anticorpi și atunci memorarea acelui contact cu un agent microbian dă posibilitatea ca la o nouă reinfectare să se reproducă un răspuns imun caracteristic”.

Profesorul Buda subliniază că vaccinarea și metodele de vaccinare de mai târziu (n. r. de sec. XIX) nu fac decât să accelereze capacitățile organismului de a se apăra prin ”această metodă care este naturală: vaccinarea se produce în natură în mod spontan”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?