Boala care omoară sute de copii anual. Livia Stan: Cifrele sunt dureroase. Este cea mai mare rată a mortalității infantile

pneumonia - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Boala care omoară sute de copii anual poate fi prevenită prin vaccinare. Din păcate, suntem fruntași în Europa în ceea ce privește mortalitatea infantilă a bolii care poate fi prevenită.

Boala care omoară sute de copii anual este pneumonia. Potrivit cadrelor medicale, sute de copii din România mor anual din cauza pneumoniei. Boala poate fi prevenită prin vaccinare. 

Livia Stan Policy& Market Access Director MSD a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL în cadrul dezbaterii ”Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii” cât de importantă este imunizarea copiilor. 

”Din perspectiva vaccinului pneumococic, nu este un vaccin sezonier. În această perioadă, aceste infecții sunt din ce în ce mai frecvente și afectează atât copiii, cât și adulții. Este un vaccin pe care trebuie să îl avem în vedere pe tot parcursul anului și toată durata de viață.

Îl putem accesa pentru copii, prin Programul Național de Imunizare. Face victime permanent, în România. România este una din principalele țări care încă nu poate ține sub control pneumonia, meningita și alte infecții de acest tip. Peste 600 de copii sub 5 ani mor anual, în România de aceste boli. 

Este cea mai mare rată a mortalității infantile din statele membre și pneumonia este principala cauză de deces la copiii sub 5 ani. Este foarte important să reținem.

Cifrele sunt dureroase, dar situația arată oarecum îngrijorător și în Europa, dar sunt țări care au reușit să reducă incidența acestei boli prin imunizare”, a explicat Livia Stan Policy& Market Access Director MSD în exclusivitate la DC MEDICAL în cadrul dezbaterii ”Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii”. 

Ce este vaccinul pneumococic

Vaccinul pneumococic protejează împotriva infecţiilor pneumococice grave şi potenţial fatale. Este cunoscut şi sub numele de vaccin împotriva pneumoniei. Infecţiile pneumococice sunt cauzate de bacteria Streptococcus pneumoniae şi pot duce la pneumonie, intoxicaţii cu sânge (sepsis) şi meningita. În cel mai rău caz, pot provoca leziuni permanente ale creierului său chiar pot ucide.

Deşi vaccinul împotriva pneumoniei nu poate preveni toate cazurile, vă poate reduce şansele de a lua boala. Şi dacă aţi avut vaccinul şi oricum aveţi pneumonie, probabil că veţi avea un caz mult mai uşor. 

Unele persoane cu probleme de sănătate au mai multe şanse de a face pneumonie, o infecţie pulmonară care îngreunează respiraţia. Este mai frecvenţa în rândul persoanelor al căror sistem imunitar este slab. Vestea bună este că vaccinul poate preveni apariţia anumitor boli.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel