Oțetul de mere este un aliat pentru sănătatea părului. Cum îl poți folosi

Oțetul de mere este un aliat pentru sănătatea părului. Foto: Freepick  @ iribo
Oțetul de mere este un aliat pentru sănătatea părului, făcându-l strălucitor și puternic.

Un produs natural utilizat pe scară largă atât în ​​cosmetică, cât și pentru uz alimentar, oțetul de mere este un aliat pentru păr. În plus, oțetul de mere previne căderea părului și acționează împotriva pielii grase și a mătreții.

Oțetul de mere este un aliment foarte bogat în vitamine, minerale, enzime și alte substanțe active benefice organismului, fiind util și pentru persoanele cu părul uscat și casant. Acționează împotriva căderii părului.

Cum să ai grijă iarna de ten. Iată câteva secrete ale tinereții și frumuseții

Printre proprietățile oțetului de mere se număra și cea de a reechilibra excesul de sebum de pe piele, reglându-i aciditatea, fiind foarte util și în cazul mătreții. În sfârșit, oțetul de mere are proprietăți de regenerare a părului deteriorat, uscat și vârfuri despicate.

Acțiunea oțetului de mere este vizibilă după câteva aplicări, tocmai pentru că nutrienții săi acționează eficient făcând părul strălucitor. În același timp, are o acțiune naturală dezinfectantă, contracarând micile inflamații, apariția dermatitelor și a infecțiilor cutanate, care pot duce la un dezechilibru și disconfort suplimentar. Prin urmare, aceste beneficii sunt evidente și pentru persoanele care au pielea foarte sensibilă și predispusă la roșeață. 

Masajul facial, secretul pentru un ten tânăr și strălucitor. Îl poți face chiar acasă

Prezența vitaminelor, a mineralelor, a aminoacizilor și a altor substanțe active fac din oțetul de mere un aliat împotriva părului uscat, fragil și uscat. Oțetul de mere ne ajută în lupta împotriva vârfurilor despicate, datorită proprietăților de restructurare a fibrei capilare. În plus, oțetul de mere acționează ca un balsam natural, deoarece înmoaie părul, făcându-l ușor de pieptănat. Părul va fi moale, mătăsos și strălucitor. 

Oțetul de mere reechilibrează excesul de sebum, restabilind un pH corect. În cazul descuamării pielii și a mătreții, oțetul de mere va avea un efect curativ și preventiv asupra apariției acestei imperfecțiuni. Folosit pe părul gras, oțetul de mere are o funcție antibacteriană, astringentă și antiseptică.

Oțetul de mere este util împotriva căderii părului, datorită proprietăților sale de întărire și regenerare a fibrei capilare și mai ales a mineralelor pe care le conține: fier, magneziu, potasiu, fosfor și calciu. Cu utilizarea oțetului de mere, vei observa mai puține vârfuri despicate.

 

Cum se folosește oțetul de mere pe păr

 

Diluat în apă. Datorita proprietăților sale dezinfectante, antibacteriene si antiseptice este indicat să diluezi mereu oțetul de mere în apă, deoarece oțetul pur ar putea fi agresiv pentru piele. Într-o sticlă de apă de 1,5 litri adaugă 3-4 linguri de oțet de mere. Odată ce oțetul este diluat, poți folosi acest remediu natural pentru a-ți clăti părul. Lăsă să acționeze câteva minute și clătește cu apă.  Poți face acest tratament o dată pe săptămână.

Cu suc de lămâie. Această utilizare este recomandată celor care nu tolerează mirosul de oțet de mere. Diluează 3 linguri de oțet de mere și una de suc de lămâie într-un litru și jumătate de apă. În acest fel, vei reduce mirosul oțetului și vei beneficia și de proprietățile dezinfectante și astringente ale lămâii.

Cu uleiuri esențiale. Într-un litru și jumătate de apă se pun 3 linguri de oțet de mere și apoi se adaugă: pentru păr gras - 10 picături de bergamotă, 10 picături de lămâie și 5 picături de arbore de ceai; pentru pielea sensibilă - 20 de picături de lavandă; pentru păr uscat și fragil - 10 picături de portocală dulce și 5 picături de rozmarin.  

20 de lucruri despre căderea părului. Care e cauza: Șampoanele care promit minuni nu fac minuni

Mască de păr: Într-un bol de sticlă se pune un borcan cu iaurt natural integral, apoi  o lingură de ulei de măsline, dacă vrei să hrănești părul, sau gel de aloe vera, dacă vrei o acțiune vindecătoare și liniștitoare.

La final, adaugă o linguriță de oțet de mere și câteva picături de ulei esențial potrivit tipului tău de păr. Amestecă și distribuie masca pe scalp și păr. Lăsă-o să acționeze 20 de minute și apoi continuă cu o spălare normală. Poți repeta acest remediu natural o dată pe săptămână.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel