Patru alimente care pot reduce riscul hipertensiunii arteriale

hipertensiune - FOTO: Freepik@tetenio
Aceste patru alimente pot reduce riscul hipertensiunii arteriale.

Hipertensiunea arterială afectează aproximativ un sfert din populația adultă din Marea Britanie și poate duce la complicații grave, precum infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Vestea bună este că anumite alimente pot contribui la menținerea tensiunii arteriale sub control. Cercetătorii au descoperit că fructele, legumele și cerealele integrale pot juca un rol esențial în gestionarea hipertensiunii, potrivit Surrey Live.

Sfecla roșie

Sucul de sfeclă roșie poate contribui la scăderea tensiunii arteriale datorită conținutului ridicat de nitrați. Potrivit unui studiu realizat de Queen Mary University, pacienții cu hipertensiune care au consumat zilnic 250 ml de suc de sfeclă au înregistrat valori ale tensiunii arteriale în limite normale. Nitrații sunt prezenți și în alte legume și fructe, precum spanacul, țelina, varza kale, bananele și căpșunile.

Cereale integrale

Alimente precum orezul brun, pâinea integrală și fulgii de ovăz conțin mai multe fibre și nutrienți decât variantele rafinate, cum ar fi pâinea albă sau orezul alb. Potrivit Harvard Health, orezul brun furnizează vitamine din complexul B, magneziu, potasiu și fier, nutrienți esențiali pentru reglarea glicemiei și menținerea greutății corporale, aspecte importante pentru controlul tensiunii arteriale.

Patru alimente care pot reduce riscul hipertensiunii arteriale - FOTO: Freepik

Proteine slabe

Sursele de proteine slabe, precum carnea de pui, curcan, pește, ouă și fasole, sunt mai sărace în calorii și contribuie la menținerea unei greutăți optime, un factor esențial în reducerea tensiunii arteriale. Potrivit British Heart Foundation (BHF), un aport echilibrat de proteine slabe ajută la menținerea sănătății cardiovasculare.

Produse lactate cu conținut redus de grăsimi

Lactatele joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale datorită conținutului de calciu. BHF recomandă consumul variantelor cu conținut scăzut de grăsimi, precum laptele semi-degresat și iaurtul natural slab, care furnizează calciu și proteine fără aport excesiv de grăsimi saturate.

Adoptarea unei diete echilibrate, bogată în aceste alimente, poate contribui la reducerea riscului de hipertensiune arterială și la menținerea unei stări generale bune de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Ce mănâncă grecii pentru a avea o viață lungă și sănătoasă. Care este compusul cheie din Zonele Albastre

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel