Iulian Petre, manager UNOPA, despre vacccinare: Motivarea pozitivă face mai mult decât obligativitatea

Iulian Petre, manager UNOPA FOTO: DC Group
EXCLUSIV
Iulian Petre, manager UNOPA, a declarat, la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, că ar ajuta mai mult să fie motivați oamenii să se vaccineze.

Vaccinare, UNOPA. La dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, Iulian Petre, manager al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), a subliniat importanța finanțării prevenirii. 

”Cred că multe s-ar rezolva dacă am acorda prioritate pașilor premergători și esențiali pentru a avea o vaccinare suficientă în măsura în care asiguratorul de sănătate nu se implică în promovarea vaccinării, în finanțarea informării/comunicării, în măsura în care Ministerul Sănătății lasă asta pe ultimul loc în bugetele DSP. (...) Am fost la 5 DSP-uri în ultima perioadă. (...) bugetul de prevenire e istorie, e la nivelul a câteva pliante pe an. (...) În alte țări, finanțatorii de sănătate sunt cei mai importanți în prevenire, informare, educare. Casa (n. r. CNAS), cât și Ministerul Sănătății trebuie să iasă și să finanțeze lucrurile astea”, consideră Iulian Petre.  

Acesta apreciază că ar fi mult mai importantă ”motivarea oamenilor să se vaccineze”, dar și că ”motivarea pozitivă face mult mai mult decât obligativitatea” vaccinării: ”Hai să-i asigurăm omului certitudinea că dacă și-a vaccinat copilul este în siguranță. El, familia și copilul”.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel