În cât timp se descompune un cadavru. Prof. Buda, despre DOVEZILE din lume: E SPECTACULOS!

in cat timp se descompune un cadavru - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Prof. Octavian Buda a vorbit despre procesele de descompunere a unui cadavru din punct de vedere al medicinei legale.

Prof. dr. Octavian Buda, medic primar psihiatru, profesor de Istoria Medicinei la UMF "Carol Davila" din București și expert al Institutului "Mina Minovici" din București a vorbit despre descompunerea unui cadavru și despre cazurile Katyn și Bucha.

"Un cadavru aflat într-un anume mediu evoluează biologic în timp foarte diferit. Adică, de exemplu, un cadavru găsit într-o zonă deșertică poate să se mumifice, pentru că el este despicat, în sensul că nu mai are lichide sau lichidele se duc repede, este deshidratat și practic, cadavrul poate să fie păstrat spectaculos.

Dovadă sunt astfel de cadavre mumificate sunt undeva pin deșertul Gobi, descoperite recent și care nu erau chinezi, ci caucazieni și care arată o comunicare foarte interesantă pe Drumul Mătăsii...

Un cadavru poate să fie spectaculos păstrat și într-un anume mediu de nămol, cărbunos, cum este acel cadavru de la Tollund, în Danemarca, și care e absolut spectaculos pentru trăsăturile sale păstrate. 

Sau se păstrează și într-un mediu extrem de rece, cum a fost în ghețarii de la granița dintre Italia și Austria, celebrul Ötzi, care astăzi este la Institutul de Medicină Legală din Innsbruck.

Sigur, există tot felul de aspecte care țin de descompunerea propriu-zisă, dar în mod normal, un cadavru "aruncat" în pământ se descumpune după numărul de ani, dar nu complet. Doi, trei ani sunt suficienți pentru a se găsi țesuturi degradate, care fac obiectul unei analize care fac obiectului unei analize medico-legale.

Apariția sărurilor și cristalizarea lor se face după ce un cadavru stă în pământ cel puțin un an jumate, doi, trei ani. Adică nu apar imediat!

Există în America așa numita fermă a cadavrelor, pe care o experimentează savanți din domeniul medicinei legale și criminalisticii. Sun cadavre lăsate în diverse condiții să se descompună", a declarat prof. Octavian Buda, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Vezi și: Cum a făcut medicina legală LUMINĂ între Rusia și Polonia. Gestul îngrozitor al rușilor și secretul din spatele războiului

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel