Evoluția pandemiei COVID-19: conf. dr. Simin Florescu explică cine sunt persoanele cele mai expuse
26 iul, 22:01

Imunitate
EXCLUSIV
Conf. dr. Simin Florescu a explicat la Academia de Sănătate cine sunt persoanele cele mai expuse riscului de infectare cu varianta Delta.

Conf. dr. Simin Florescu a fost prezentă n emisiunea Academia de Sănătate, moderată de academicianul Irinel Popescu, unde a vorbit despre persoanele care sunt cele mai expuse riscului de infecție, dar și despre evoluția pandemiei. 

„Creșterea numărului de cazuri se explică, în primul rând, pe populația nevaccinată. Pentru că nicio țară nu a atins 100% procentul de vaccinare, evident. Mai există încă procente mari de populație nevaccinată și în țările care au avut o rată mai mare de vaccinare decât la noi și, în același timp, pe baza celor care au primit o singură doză. Aceasta este, să zic, adunat, oamenii care sunt expuși la infecția cu varianta Delta.

Studiile făcute acum, în ultimele luni, au arătat că cei mai expuși sunt cei nevaccinați complet, evident, și cei care au primit o singură doză, deci, între doze, sau cei care din anumite motive nu au primit și a doua doză, sunt expuși la o nouă infectare.

Bineînțeles că pot apărea cazuri și la cei vaccinați complet, însă numărul de cazuri la cei vaccinați complet este mult, mult mai mic și, în orice caz, protecția dată de vaccin se adresează în continuare formelor severe și medii de boală și a spitalizării, deci protejează față de aceste lucruri foarte grave”, a spus ea.

G Ad:

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat.

 

Ştiri Recomandate

Din ce în ce mai mulți pacienți sunt internați în stare gravă la Terapie Intensivă. Foto: RoVaccinare
BREAKING NEWS
Alimentele pe care să le mănânci ca să previi anemia
Dietele de slăbit care îți mențin inima fericită
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri