Evoluția pandemiei COVID-19: conf. dr. Simin Florescu explică cine sunt persoanele cele mai expuse
26 iul 2021, 22:01

Imunitate
EXCLUSIV
Conf. dr. Simin Florescu a explicat la Academia de Sănătate cine sunt persoanele cele mai expuse riscului de infectare cu varianta Delta.

Conf. dr. Simin Florescu a fost prezentă n emisiunea Academia de Sănătate, moderată de academicianul Irinel Popescu, unde a vorbit despre persoanele care sunt cele mai expuse riscului de infecție, dar și despre evoluția pandemiei. 

„Creșterea numărului de cazuri se explică, în primul rând, pe populația nevaccinată. Pentru că nicio țară nu a atins 100% procentul de vaccinare, evident. Mai există încă procente mari de populație nevaccinată și în țările care au avut o rată mai mare de vaccinare decât la noi și, în același timp, pe baza celor care au primit o singură doză. Aceasta este, să zic, adunat, oamenii care sunt expuși la infecția cu varianta Delta.

Studiile făcute acum, în ultimele luni, au arătat că cei mai expuși sunt cei nevaccinați complet, evident, și cei care au primit o singură doză, deci, între doze, sau cei care din anumite motive nu au primit și a doua doză, sunt expuși la o nouă infectare.

Bineînțeles că pot apărea cazuri și la cei vaccinați complet, însă numărul de cazuri la cei vaccinați complet este mult, mult mai mic și, în orice caz, protecția dată de vaccin se adresează în continuare formelor severe și medii de boală și a spitalizării, deci protejează față de aceste lucruri foarte grave”, a spus ea.

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Gura leului, efecte asupra sănătății. Cum te ajută

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?