Dr Vasile Florin Stamatian: nu trebuie să pierdem nimic din experiența acestei pandemii

Imunizare
EXCLUSIV
Dr. Vasile Florin Stamatian, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților și unul din semnatarii Legii vaccinării a fost invitat la dezbaterea „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, unde a vorbit despre importanța prevenției.

Dr. Vasile Florin Stamatian, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților este unul din semnatarii Legii vaccinării și susține că este necesară pentru sănătatea populației. El a fost invitat în cadrul dezbaterii organizate de DC Media Group, „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, unde a vorbit despre importanța vaccinării. „Am fost și eu semnatar al Legii vaccinării, am luptat pentru ea (...). S-a discutat despre coerciție. Cred că mulți, foarte mulți care au fost împotrivă au înțeles, astăzi, că ce pedeapsă mai mare îți trebuie decât să ai prieteni, familie care se îmbolnăvesc sau chiar să pierzi pe cienva. Legea vaccinării va trece cu siguranță. Dar nu trebuie să pierdem nimic din experiența acestei pandemii și să ne îndreptăm atenția spre ceea ce înseamnă prevenție”, a spus el.

De asemenea, el a mai precizat că o lege privind prevenția a fost depusă la Senat. „În Parlament, la nivel de Senat, am depus o lege a preveției la care primul obiectiv este asigurarea imunizărilor. Să ne gândim dacă erau imunizați oamenii, am fi putut salva vieți, pentru că și acele comorbidități care au facilitat decesul în prezența infecției ar fi putut să iasă din categoria bolilor evitabile și în România suntem încă, din păcate,  în fruntea clasamentelor, avem cu 50% mai multe morți evitabile în fața altor țări din comunitatea europeană. Dar, în același, timp, asigurarea imunizărilor nu este totul: trebuie să ne concentrăm pe identificarea, supravegherea factorilor de risc comportamental, în identificarea și supravegherea determinanților stării de sănătate, în evaluarea nevoilor populației privind serviciile de sănătate publică, trebuie să intensificăm campaniile de informare, educare și comunicare, programe de educare pentru sănătate și promovarea sănătății comunități”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel