Dr. Miron Bogdan: totul ce trebuie să știi despre bolile pulmonare, la Academia de Sănătate

Prof.univ.dr. Miron Bogdan: foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Prof.univ.dr. Miron Bogdan, medic primar de medicină internă și pneumologie, este invitatul de LUNI, 25 martie, de la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, care va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, de DC NEWS și DC MEDICAL. Subiectul emisiunii îl constituie, evident, bolile pulmonare: BPOC, cancer pulmonar, astm bronșic și hipertensiune pulmonară, cu simptome, cauze, factori de risc și terapii.

Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan este medic primar de medicină internă și pneumologie la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, Doctor în Științe Medicale, profesor de Pneumologie la Catedra de Pneumologie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila din București.

Vastă experiență în bolile pulmonare

Invitatul de luni, 25 martie, de la Academia de Sănătate este autor și co-autor a câtorva sute de lucrări științifice, publicate în importante jurnale medicale romănești și internaționale, sau prezentate în importante manuale și monografii medicale românești.

În perioada 1999-2000, Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan a fost mangerul la nivel național al Programelor de educație medicală continuă „EdAsma" și „Otto", în astm bronșic și, respectiv, infecții respiratorii comunitare. Acestea au implicat peste 3.000 de practicieni generaliști din România.

Din 2005, profesorul este promotorul și managerul Programului de creare al Registrului Național de Hipertensiune Arterială Pulmonară „HIPERION".

Nu în ultimul rând, Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan este membru a numeroase societăți medicale naționale și internaționale, dintre care, pe foarte scurt, amintim: European Respiratory Society și al American Thoracic Society, Societe de Pneumologie de Langue Francaise, iar între 1999 și 2002 a fost președinte al Societății Române de Pneumologie.

Despre ce va vorbi luni, la emisiune

La emisiunea Academia de Sănătate de luni, 25 martie, care va fi difuzată simultan de DC NEWS și DC MEDICAL, de la ora 11.00, pe paginile noastre de Facebook și pe canalele de Youtube, specialistul de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București va vorbi despre bolile pulmonare.

El va explica pe rând ce sunt BPOC (bronhopneumopatia cronică obstructivă), astmul bronșic, cancerul pulmonar și hipertensiunea pulmonară. Despre fiecare afecțiune în parte veți afla cauze, factori de risc, cum ne protejăm de ele și cum pot fi tratate în România. Medicul va vorbi despre terapii oderne inovative care sunt accesibile pacienților români și care sunt beneficiile lor pentru pacienți, dar și pentru sistemul de sănătate.

 

Emisiunea va putea fi ulterior vizionată și AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

slanina - FOTO: Freepik@timolina
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel