Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

De unde se informează românii legat de vaccinare. Studiul lui Gindrovel Dumitra
10 iul, 17:05
Medicul Gindrovel Dumitru a declarat, la dezbaterea ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, că a vrut să afle de unde se informează oamenii legat de vaccinare. Rezultatele l-au luat prin surprindere.
Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV

Invitat la dezbaterea ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, organizată online de DC Media Group, medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al SNMF, a vorbit despre rezultatele studiului făcut anul trecut legat de români și vaccinare. Specialistul a vrut să afle de unde se informează românii în ce privește vaccinarea.

”În 2019, am avut un studiu pe 2.000 de persoane, împreună cu INSCOP, cu Facultatea de Sociologie şi cu sprijinul Societății Române de Microbiologie, astfel încât am adus câteva date importante în ceea ce priveşte percepţia populaţiei legat de relaţia pe care o au cu medicul de familie, medicul pediatru, precum şi încrederea din aceste categorii”, afirmă doctorul Dumitra.

Din studiul său a aflat că 62,7% din populaţie este de acord cu vaccinarea obligatorie în cazul copiilor, dar și că un procent generos - 66,4% - dintre români se vaccinează după ce se consultă cu medicul de familie. Restul cifrelor: 33,1% din ziare şi televiziune; 22,9% de la rude şi prieteni; 21,5% de pe Internet.

”Pentru mine a fost o surpriză, pentru că mă aşteptam ca impactul Internetului să fie mai mare. Asta îmi arată de fapt impactul pe care îl are acest 21,5% asupra programului naţional de vaccinare”, consideră medicul. În opinia sa, relația pe care medicul de familie o are cu aparținătorul arată că este, de fapt, ”unul dintre canalele de comunicare” pe care doctorii de familie ar fi bine să-l folosească și mai mult. ”Noi trebuie să-l folosim și să-l perfecționăm în vederea creșterii acceptării la vaccinare. Până la urmă discutăm de informații care trebuie transmise corect, complet, pe un limbaj adecvat astfel încât părintele să fie capabil să ia cea mai bună decizie”, consideră medicul Gindrovel Dumitra.


Ştiri Recomandate

Probioticele. Cinci beneficii esențiale pentru sănătate
Fostul senator Dan Tătaru, mort de COVID-19: avea 51 de ani
Cehia, încă o țară care include România pe lista roșie
Bilanț COVID-19 - 2 august: 1.075 de noi infectări
Rafila: E greu de utilizat masca la plajă
Colesterol: cum să-l ții sub control. Ce să nu mănânci
De câtă proteină avem nevoie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri