De ce sunt puține asigurări private de sănătate în România. Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară: educația financiară este precară

Euro    FOTO: Pixabay
EXCLUSIV
Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, a afirmat, la conferința ”Quo vadis 2022!”, ediția a IV-a organizată de DC Media Group, că românii au o educație financiară precară.

Nicu Marcu, Președinte Autoritatea de Supraveghere Financiară, a vorbit despre asigurările private de sănătate la conferința ”Quo vadis 2022!”, ediția a IV-a organizată de DC Media Group.

”În comparație cu alte țări, România este într-un stadiu destul de incipient în ce privește evoluția asigurărilor private de sănătate. (...)

În anul 2019, total prime subscrise ale asigurărilor private de sănătate erau 380 de milioane. În 2021 au ajuns la 500 de milioane. O să ziceți că s-au dublat, ar trebui să fim mulțumiți. S-au dublat, dar ca și procent din toate asigurările de sănătate este un procent mic. Procentul asigurărilor, în general, ca parte din PIB-ul României este un procent destul de mic.

De ce lucrurile sunt la un nivel atât de redus? Cred că, după aproape doi ani de mandat, că din dezbaterile pe care le-am avut și analizele pe care le-am făcut la nivelul Autorității, cred că acest lucru este din cauza faptului că educația financiară este precară.

Deci, (...) trebuie să încercăm să facem mult mai multe lucruri astfel încât să educăm oamenii, populația, pe diverse niveluri de vârstă, să le educăm astfel încât să conștientizeze că la un moment dat au nevoie de această asigurare de sănătate, nu numai ca o variantă la finanțarea sănătății în România, dar și ca un necesar la lor pentru a-și asigura un serviciu medical de calitate”, consideră Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel