Dan Zaharescu, ARPIM: situația de azi, din valul 4, ar fi putut fi pe deplin evitată
28 sep 2021, 18:47

Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM, a declarat la dezbaterea „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DC Media Group, că situația din valul 4 al pandemiei COVID ar fi putut fi evitată.

Invitat la dezbaterea online „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DC Media Group, Dan Zaharescu, președintele ARPIM, a afirmat că dacă lucrurile privind evoluția COVID ar fi fost tratate cu ”puțin mai multă responsabilitate”, situația de acum, din valul 4, ar fi putut fi evitată.

”Discuțiile de azi ne arată că, cu puțin mai multă atenție și cu puțin mai multă responsabilitate, situația cu care ne confruntăm astăzi, în valul 4, ar fi putut să fie pe deplin evitată și am fi putut să ne apropiem de o stare de normalitate mai repede decât să ne confruntăm cu ceea ce ne confruntăm astăzi.

Am avut șansa unei perioade de grație peste vară care, din păcate, nu a fost absolut deloc valorificată și astăzi suportăm consecințele.

În educația noastră aveam impresia că obscurantismul și ignoranța sunt specifice Evului Mediu. Ele, din păcate, se manifestă astăzi sunt o formă cu totul și cu totul diferită prin superficialitatea cu care o bună parte din informațiile relevante sunt tratate și sunt luate în considerare la absolut toate nivelurile începând cu populația și terminând cu autoritățile care ar trebui, de fapt, să gireze și să coordoneze activitățile de protecție împotriva unor situații de acest tip”, afirmă Dan Zaharescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Educația, efecte asupra sănătății. Patru ani de studii scad riscul de a dezvolta anumite boli

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?