Dan Zaharescu, ARPIM: România este singura țară din UE care are o lege a reformei în sistemul de sănătate, dar are un sistem departe de a fi reformat
09 iul, 14:56

Medic  Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Dan Zaharescu, director executiv al ARPIM, a vorbit la dezbaterea organizată de trustul de presă DC Media Group despre industria farmaceutică și accesul pacienților români la medicamente inovatoare.

Dan Zaharescu, director executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), a fost prezent la dezbaterea „HEALTH ROMÂNIA 2021: Provocări pentru sistemul sanitar românesc”, organizată de trustul de presă DC Media Group, unde a vorbit despre industria farmaceutică, accesul pacienților români la medicamente inovatoare, dar și efectele pandemiei în această industrie.

„Pandemia  de Covid-19 ne-a arătat încă o dată că investiția în sănătate trebuie să fie o prioritate. Dar, cu toate acestea, schimbările succesive de viziune, de priorități, de persoane responsabile aflate la cârma sistemului, au afectat constant în ultimii ani folosirea adecvată a fondurilor din sănătate, accesul la inovație și, nu în ultimul rând, reformarea sistemului. Fără parteneriatele strategice care să implice toți actorii și mai ales industria medicamentelor inovatoare care poate veni cu soluții pe tot traseul pacienților, tratarea pacienților la standarde europene de sănătate și accesul la inovație rămân doar un deziderat (...). Dacă ar fi să venim cu un paradox, România este singura țară din Uniunea Europeană care are o lege a reformei în sistemul de sănătate publică, dar până la urmă are un sistem departe de a fi reformat și adaptat cerințelor acestui moment”, a precizat el.

Mai multe detalii despre acest subiect găsiți în materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?