Dacă te vindeci de COVID ai și anticorpi? Dr Herman Berkovits: trebuie SĂ ȘTIE și cei care au făcut boala în România
18 ian, 23:15

EXCLUSIV
Medicul Herman Berkovits a declarat la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, că nu toți care s-au vindecat de infecția COVID dezvoltă anticorpi care să-i protejeze pe viitor de boală.

Medicul Herman Berkovits, a povestit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, că a trimis mulți pacienți, după ce s-au vindecat de COVID, să își facă analiza de anticorpi. 

”Nu toți care trec boala dezvoltă anticorpi. Trebuie să știe și cei care au făcut boala în România, să nu creadă că sunt deja imunizați. La noi, în Israel, se fac aceste examinări și am rămas surprins câtă lume ce a avut boala - în special într-o formă ușoară - și nu sunt deloc imunizați. Cei care au trecut printr-o formă gravă am văzut că au fost imunizați. Foarte mulți care au fost imunizați și cred că au fost imunizați au primit a doua oară boala (n. r. au făcut din nou infecția)”, a explicat doctorul Herman Berkovits.

În Israel, fiecare instituție medicală are propria metodă de a facă această analiză de anticorpi. ”Unii au o metodă prin care dau numai un răspuns pozitiv sau negativ, alții au sub formă de numere - ce procent de anticorpi ai”, adaugă specialistul.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri