Ce este, de fapt, tusea măgărească și...
Managerul OK Medical, cel mai solicitat centru de testare COVID-19, a explicat, la emisiunea Academia de Sănătate, plecând de la un model american cum ar putea fi încheiată pandemia COVID-19 în România.
”Cercetătorii din Statele Unite studiază într-un mod profesionist această problemă și caută soluții. În opinia mea, aș înclina să cred că cea mai bună soluție este o testare foarte bine elaborată. Trendurile în Statele Unite sunt următoarele în momentul acesta: se caută o soluție pentru ca aproximativ 7% din populație să fie testată zilnic, astfel încât, la 14 zile, toată populația să aibă cel puțin un test. Aceste cicluri să fie repetate de trei, patru ori. Pe model matematic, dacă acest lucru s-ar întâmpla, pandemia ar fi lichidată. Evident, toate cazurile depistate pozitiv să fie izolate până la negativare”, a afirmat managerul Mihai Lala.
În opinia acestuia, în România ar trebui făcute 850.000 de testări pe zi, într-un mod organizat și foarte clar definit: ”În opinia mea, e cam singura soluție de stopare a pandemiei. Să fim realiști: noi, în România, să ajungem la mai multe testări decât avem acum este aproape misiune imposibilă. Însă putem să tindem spre un număr mai mare și măcar pe anumite zone, anumite medii, anumite orașe, regiuni să implementăm acest model. Ușor, ușor, să începem să securizăm România. Este primul pas în rezolvarea pandemiei, atâta timp cât nu există vaccin”, a spus acesta.
Din datele de care dispune, cam 10% din mediul urban a fost sau este pozitiv de COVID-19. Despre mediul rural susține că nu are o imagine, dar consideră că ”situația este un pic mai bună, procentul este mai mic”. Mihai Lala subliniază că statul ar trebui să testeze după un model, un tipar mult mai bine definit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ce este, de fapt, tusea măgărească și...
Ai grijă cum îți sufli nasul când...
2025: anul care schimbă totul. Ești...
Când primești diagnosticul de cancer la sân sau doar suspiciunea...
O vorbă din popor spune că s-au...
Un studiu arată că la persoanele cu...
Seleniul este unul dintre acei...