Cum a ajuns România pe harta chirurgiei robotice mondiale. Profesorul Cătălin Copăescu explică
12 ian, 15:03

Prof dr Cătălin Copăescu
EXCLUSIV
Profesorul și chirurgul Cătălin Copăescu a declarat, la emisiunea Academia de Sănătate, moderată de academicianul Irinel Popescu, că România se află pe ”harta chirurgiei robotice mondiale”.

Profesorul și cunoscutul chirurg Cătălin Copăescu a fost invitatul lui Irinel Popescu la emisiunea Academia de Sănătate din această săptămână. A vorbit despre începuturile Chirurgiei minim invazive în România.

”Aceste eforturi de început au introdus România pe harta Chirurgiei robotice mondiale cu o acumulare de experiență, cu prioritate în regiune. Să spunem că la data respectivă, țările din jur nu auziseră de Chirurgie robotică și că programele de Chirurgie robotică au fost inițiate în țările din jurul nostru cu ajutorul echipei pe care ați coordonat-o atunci”, afirmă medicul Cătălin Copăescu, adresându-se academicianului Popescu.

Potrivit specialistului, eficiența procedurii și avantajele pe care le aduce nu doar pacienților, ci și sistemelor de sănătate dovedesc necesitatea acestui tip de chirurgie.  

”România a început puțin atipic Chirurgia robotică deoarece a început într-un serviciu de Chirurgie generală. De la bun început s-a știut că indicația principală a chirurgiei robotice este în urologie. Ulterior, și mai ales acum în mediul privat, cu siguranță lucrurile s-au deplasat în această direcție, pentru că în Urologie există singura operație pe care nimeni nu contestă că robotica este procedeul de elecție: prostatectomia radicală de prostată”, adaugă academicianul Irinel Popescu.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
COVID-19: NICIUN PAT LIBER, în secțiile ATI din țară
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri