COVID-19: de ce vaccinul antigripal va fi foarte căutat. Prof dr Alexandru Rafila explică

Flacoane   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Alexandru Rafila a declarat în cadrul unei dezbateri online „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile" că antigripalul va fi la mare căutare anul acesta.

Vaccinul antigripal va fi foarte solicitat anul acesta, a declarat prof dr Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, în dezbaterea online „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de DC Media Group.

”Un vaccin va fi, probabil, extrem de solicitat în acest an, vaccinul gripal, care, dincolo de faptul că previne gripa sezonieră, va preveni ceva care e extrem de îngrijorător: co-infecția, în toamnă sau în iarnă, cu virus gripal și cu noul coronavirus. Nu este o glumă, este o posibilitate! (...) Din această cauză, cred că ar trebui să acționăm acum, nu să așteptăm să ajungem iar în situația în care numărul mare de îmbolnăviri de gripă generează un interes pentru vaccin într-un moment în care vaccinul nu mai este disponibil", a afirmat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel