Ce mesaje ar liniști oamenii în pandemie
30 iun 2020, 23:37

Medic
EXCLUSIV
Președintele Colegiul Psihologilor din București, profesorul Ion Bogdan, a vorbit despre acele mesaje care ar oferi calm oamenilor în vreme de pandemie, în cadrul dezbaterii ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”.

Invitat la dezbaterea online ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”, organizată de DC Media Group, profesorul Ion Bogdan, președintele Colegiului Medicilor din București, a subliniat că încurajarea oamenilor să aibă grijă de ei, de sănătatea lor i-ar liniști în perioada pandemiei.

”Cred că primul lucru nu este neapărat un mesaj anume sau altul cât mai degrabă consistența mesajelor pentru că în observația mea și nu numai a mea, pentru că m-am consultat cu colegi de-ai mei în psihologie, problema nu a fost numai intoxicarea – să-i spunem așa - media cu o mulțime de lucruri legate de amenințarea Covid, cât faptul că au fost informații contradictorii. (…) Problema cu care se confruntă umanitatea nu este suficient gestionată din ce știm, ceea ce trebuie făcut și iată că sunt o mulțime de oameni care nu respectă regulile de bază de igienă, precum masca, etc. Mesajul pe care eu îl văd în momentul ăsta foarte util este încurajarea oamenilor să aibă grijă de sănătatea lor, adresându-se medicului, și asigurarea că riscurile din procesul medical sunt gestionate. Dacă lansăm mesaje de liniștire, atunci accentuăm frământările și anxietățile oamenilor. Faptul că există probleme și ele sunt gestionate crește posibilitatea de a avea încredere în sistem”, afirmă Ion Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?