Câtă carne ar trebui să mănânce un adult. Prof Dr Nastasia Belc: ne-am obișnuit să avem frigiderele pline

Carne      Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare, a vorbit la Academia de Sănătate, emisiune moderată de profesorul Irinel Popescu, despre nevoia de a consuma alimente de bună calitate.

”Unui adult îi este suficinet să mănânce 70 de grame de carne pe zi”, afirmă prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare. Aceasta a fost invitata profesorului Irinel Popescu la ediția de luni, 20 septembrie, a emisiunii Academia de Sănătate.

Profesoara Nastasia Belc a subliniat că oamenii sunt omnivori și au nevoie de proteine de bună calitate pentru a funcționa optim zi de zi.

”Suntem omnivori. trebuie să avem și proteine de bună calitate ca să creștem, să ne dezvoltăm. Trebuie să avem și alți nutrienți, vitamine, minerale. (....) Noi ne-am cam obișnuit să avem cantități mari de mâncare, să fim siguri că frigiderele și congelatoarele sunt pline”, afirmă specialista.

Potrivit acesteia, ar fi recomandat să ne schimbăm obiceiurile alimentare și să punem mai mult accent pe calitate, nu pe cantitate. 

”Poate ne schimbăm comportamentul să luăm ceva mai de calitate și în cantitate mai mică, n-ar fi rău. (....) Unui adult îi este suficient să mănânce 70 de grame pe zi. Asta este cam 500 de grame de carne pe săptămână. Dacă produsul acela de carne este de bună calitate este foarte bine. Dar ce înseamnă de bună calitate?

Nu o să mănânc salam în fiecare zi că salamul este supraprocesat, deci este fiert, este afumat; sigur în produsele de carne se găsesc săruri, minerale care nu se distrug nici la fierbere, nici la afumare. Nu prea mai am vitamine; (...) nu-mi asigură vitamine, nu-mi asigură compuși bioactivi care să mă protejeze împotriva coronavirusului”, afirmă prof. dr. ing Nastasia Belc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel