Andrei Baciu, despre impactul platfomei RO Vaccinare: Aproape 10 milioane de programări

Andrei Baciu despre impactul platformei RO Vaccinare. FOTO Facebook @ RO Vaccinare
EXCLUSIV
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre impactul pe care l-a avut platforma RO Vaccinare.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost invitat la dezbaterea „Prevenția și descoperirea precoce a îmbolnăvirilor, soluții“, la organizată de DC Media Group, unde a vorbit despre performanța pe care a obținut-o platforma națională de vaccinare.

„Platforma de vaccinare, RO Vaccinare, știți câte accesări a avut? A avut 79 de milioane de accesări, fiind o platformă care a fost făcută de către o instituție a statului. Sunt aproape 10 milioane de programări care au fost făcute pentru toate cele 17 milioane de doze administrate. Pentru toate aceste lucruri nu a venit vreo entitate internațională care face asta de mult timp și le-a livrat în România la cheie.

Nu, au fost oameni din instituții ale statului, profesioniști, dedicați, responsabili, care au lucrat cu mare devotament pentru a face tot ceea ce s-a putut face“, a spus Andrei Baciu, în cadrul dezbaterii.

De asemena, acesta a subliniat necesitatea privirii mecanismului numit vaccinare, dar mai ales al învățării din aceste lecții, deoarece ”puterea vaccinării ca mecanism de sănătate publică, în mai marele mecanism al prevenției. Trebuie să ne uităm și la instrumentele pe care le avem, iar vaccinarea împotriva Civid 19, dacă ne uităm la aceste procese organizatorice, ne dăm seama că avem toate cele necesare pentru a reuși. Ne dăm seama că România poate să funcționeze la standarde europene, poate să definească standarde europene, însă trebuie să fim mai determinați și trebuie să lucrăm pe termen lung”.

De ce a apărut vaccinul COVID atât de REPEDE. Dr. Postolache: Mi-am pus un semn de întrebare. Răspunsul a fost CLAR

Dacă în primul an de pandemie cu toții ne doream să apară vaccinul minune care să ne trateze, odată cu apariția lui s-au lansat o mulțime de teorii ale conspirației, iar lumea a devenit sceptică din cauza unor informații false care circulau constant pe rețelele de socializare. 

Prof. dr. Paraschiva Postolache, de la UMF "Grigore T. Popa" din Iași, medic primar pneumolog și specialist în medicină fizică și reabilitare, a explicat de ce persoanele vaccinate au avut simptome mai ușoare și cum a apărut vaccinul. 

"Știm cu toții ce s-a vehiculat prin țară legat de vaccinare, dar eu recomand tuturor pacienților să se vaccineze, pentru că e clar că vaccinul care s-a făcut nu are cum să acopere toate celelalte tulpini, la fel ca la vaccinarea anti-gripală. Vaccinul a fost obținut prin alt tehnică, s-a obținut pentru o anumită tulpină, nu are cum să acopere toate tulpinile.

Dar oricum, ceea ce am observat, că la ultima tulpină, la Omicron, toți pacienții care au fost vaccinați au făcut forme foarte ușoare, mulți dintre ei nici nu au știut, li s-a înfundat doar puțin nasul, au tușit un pic și s-au simțit mai obosiți.

Ceilalți au prezentat durere de cap, cefalee atât de puternică și practic niciunul nu a știut să ne descrie. Ne-au zis doar: în viața mea nu am avut o durere de cap așa ca acum, nu știu să o descriu.

Ce este bine este că post-COVID, pacienții nu s-au mai plâns, doar într-un procent foarte mic s-au plâns de cefalee. Deci sigur că vaccinarea este benefică și o recomand acum pentru că la recomandările pe care le ofer pacienților, pe lângă vaccinarea anti-gripală, anti-pneumococică și chiar le dau rețetă să-ți facă vaccinul.

Vaccinarea trebuie obligatorie la toată lumea, pentru a ne crește imunitatea și față de acest virus. (Citește mai departe AICI)

Vezi mai multe în video: 

                                         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel