Alina Culcea (ARPIM), despre tehnologii inovatoare din industria farmaceutică în România

Alina Culcea, ARPIM. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Alina Culcea, președintele ARPIM, a explicat că statul român ar putea face un efort financiar și în ceea ce privește tehnologiile moderne și inovatoare pe care le aduce industria farmaceutică.

Alina Culcea, președintele ARPIM (Asociația Producătorilor și Importatorilor de Medicamente Inovatoare), a explicat la Health Forum România III că „aducerea de tehnologii moderne care salvează viața pacienților, salvează costuri pentru sistem, liberalizarea, libera competiție, intrarea de tehnologii noi, sunt lucruri care au rezonat foarte mult cu noi" și că acestea „sunt niște principii foarte corecte".

Dar, a atras atenția președintele ARPIM, „nu mă pot abține să nu întreb de ce același efort financiar nu se poate face și în ceea ce privește tehnologiile moderne și inovatoare pe care le aduce industria farmaceutică?"

„Din păcate aici se acționează în sincope, sunt luni de zile, poate câteodată ani de zile, în care pacienții din România nu beneficiază de aceste tehnologii moderne pe care noi le avem în toate celelalte țări din Europa. Suntem conștienți că e nevoie de un efort financiar. Pe de altă parte, sunt foarte multe soluții pe care noi le-am adus de foarte multe ori în atenția autorităților, și credem în continuare că acest efort pe care l-am putea face împreună ar avea exact același răsunet (...) Ce trebuie făcut pentru asta" a întrebat Alina Culcea reprezentanții statului prezenți la forum.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a explicat că, de fapt, „conceptul general la care vă referiți este corect și în subsecvența rezolvării acestui prim pas pilot (Ordonanța pentru liberalizarea programelor naționale, n.r.) se pune problema, într-adevăr, implicării și industriei în aducerea acestor tehnologii și finanțarea lor. În situația în care echipa noastră va mai fi în poziția să facă acest lucru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel