Acest semn subtil poate indica boala...
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea, membrul de onoare al Academiei Române, are o serie de planuri pentru entitate. Acesta a vorbit în exclusivitate la DC Medical despre ce proiecte au fost prezentate în cadrul ședinței, dar și de planurile de viitor.
”Am fost votat. Votarea este strict secretă. Oricine poate să te critice, oricine poate să se abțină, oricine poate să fie împotriva ta. Votarea își dă voie să și vorbești. Am fost nominalizat după această votare. Am candidat la categoria la membru de onoare și proiectele sunt multiple în cadrul acesteia.
Primul care l-am avut a fost sesiunea marii pionieri și dezvoltatori ai aviației internaționale, Traian Vuia, s-a ajuns la Coandă. Am avut o lucrare foarte importantă pe care am prezentat-o. S-a ajuns la fenomenul Coandă în anevrismele intracraniene. Sesiunea a fost condusă de primul nostru cosmonaut și ultimul pe care îl avem, domnul Dumitru Prunariu”, a declarat în exclusivitate pentru DC Medical, reputatul neurochirurg Vlad Ciurea.
Academia Română este cel mai înalt și reprezentativ for științific și cultural al țării. Astfel, medicul neurochirug are în vedere realizarea anumitor proiecte atât naționale, cât și internaționale.
În ceea ce privește proiectele internaționale se dorește o colaborare cu universitatea din Padova.
”Pentru viitor avem o grămadă de proiecte cu sesiunile Academiei. Acum vreau să prezint domnului academician Răzvan Teodorescu, un proiect pe care îl am cu Padova, 800. Am și fost la Padova, am și văzut ce se întâmplă.
Sunt 800 de ani de la fondarea Universității Padova. Este un pol de cultură generală, dar pentru noi este o demonstrație de operații pe cadavre care s-au făcut de Andreea Vesalius, în amfiteatre, când nu era voie să facă disecții umane.
Lucrurile sunt deosebite. Copernicus a fost acolo și alți anatomiști de mare valoare. Un centru extraordinar de cultură din toate punctele de vedere. Artă, medicină, istorie, învățământ”, a mai precizat medicul neurochirurg.
De Brașov se leagă numele lui Andrei Șaguna. Acesta a fost un mitropolit ortodox al Transilvaniei, militant pentru drepturile ortodocșilor și ale românilor din Transilvania, fondator al Gimnaziului Românesc din Brașov, membru de onoare al Academiei Române. În memoria sa, neurochirurgul Vlad Ciurea are în vedere realizarea unui proiect.
”Al proiect de viitor este proiectul Șaguna, eu fiind absolvent al Liceului Șaguna Brașov. Se împlinesc 100 de ani de când acest liceu a căpătat numele ctitorului. Pentru aceasta am anunțat și Academia Română și vrem să facem o manifestare omagială și pentru nume, pentru Brașov, pentru Transilvania, pentru ceea ce reprezintă Biserica Ortodoxă Creștină în acea zonă a țării noastre.
Este o adunare de celebrități intelectuale, intangibile, oameni care sunt dedicați științei, culturii, gândirii, progresului, oameni care sunt detașați de lucrurile urâte, triviale, de scandal, parlamentare, persoane care nu fac politică, cu o ținută excepțională, cu un comportament excepțional, cu o gândire și o viziune și o distincție intelectuală excepțională”, a mai precizat Vlad Ciurea.
Vezi mai multe în VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest semn subtil poate indica boala...
Îmbătrânirea accelerată și impactul...
Mamele care aleg ziua nașterii...
Această boală gravă o poți face chiar...
Reducerea consumului de alcool nu...
Tremuratul poate semnala o varietate...