Vaccinurile anti-COVID, adevărul despre stadiul lor. Irinel Popescu explică

Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Academicianul Irinel Popescu a vorbit la ediția de joi, 10 septembrie, a emisiunii Academia de Sănătate despre stadiul în care se află vaccinurile împotriva COVID-19.

Academicianul Irinel Popescu spune că Rusia testează la nivel clinic un al doilea vaccin împotriva COVID-19. ”Au fost două echipe, care, la distanță, una de cealaltă, din Moscova și din Siberia au reusit să sintetizeze, să fabrice un vaccin cu aplicații și cu efecte deja dovedite la om”, explică academicianul la emisiunea Academia de Sănătate.

În Vestul Europei, studiul companiei AstraZeneca, cu vaccinul pe care-l produce cu Universitatea Oxford, a fost oprit pentru că la o pacientă care se afla în studiu, au apărut efecte neurologice serioase de tipul mielitei transverse. ”Aceasta a determinat oprirea pentru moment a studiului”, adaugă Irinel Popescu. Mielita transversă, conform neuroaxis.ro, reprezintă ”o afecțiune autoimună inflamatorie a coloanei vertebrale, în cadrul căreia mielina (stratul protector) al celulelor nervoase ale coloanei este afectată, cauzând întreruperea semnalelor nervoase”, iar boala ”conduce la tulburări senzoriale, disfuncții ale vezicii urinare și a intestinelor, slăbiciuni și chiar paralizie musculară”.

Un reprezentant al AstraZeneca a declarat suspendarea testelor drept o ”rutină” din pricina unei ”boli inexplicabile”. Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, a afirmat, pentru DC Medical, că suspendarea studiilor în astfel de cazuri ”este procedura standard” și că ”până nu se lămurește situația nimeni nu dă nicio declarație”. La acest vaccin sunt implicați circa 30.000 de participanţi în SUA, Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel