Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Potrivit profesorului Virgil Păunescu, vaccinul românesc folosește o metodă complet nouă, una care nu s-a mai folosit niciodată până acum în materie de vaccinuri.
Iată cum explică el și faptul că există o ușoară confuzie în ceea ce privește posibilul vaccin românesc, nefiind pe deplin înțeles cum va funcționa.
„Vaccinul la care noi lucrăm (vaccin-candidat - denumire dată de OMS tuturor vaccinurilor până când vor ajunge în faza finală de aprobare), acest vaccin candidat la care noi lucrăm este o tehnologie complet nouă față de tot ceea ce s-a folosit în producția de vaccinuri antibacteriene sau antivirale sau antiparazitare, până în momentul de față. Deci este pentru prima dată când această tehnologie, care este derivată din vaccinarea dezvoltată tot de americani, în cancer”, a explicat el.
Profesorul Virgil Păunescu a mai explicat că s-a ajuns la această idee pornind de la faptul că la Institutul OncoGen, pe care îk conduce, în momentul apariției pandemiei, se lucra la un vaccin personalizat în cancer.
„Noi așa am început, fiind un institut de cercetări în cancer, am început în urmă cu 3 ani să dezvoltăm o metodă care să ne permită o recuperare în ceea ce privește decalajul dintre noi și Statele Unite, pe zona a ceea ce se numește vaccinare personalizată în cancer. Și am lucrat vreo trei ani la această metodă de vaccinare personalizată în cancer – am lucrat în sensul teoretic și într-o oarecare măsură, practic, până în luna ianuarie, când a apărut această problemă cu coronavirusul venit din China și am lăsat de-o parte, să spun așa, cercetarea noastră în cancer și am trecut, adaptând metodele de vaccinare în cancer, vaccinare personalizată, total diferită de tot ceea ce s-a făcut până acum în materie de vaccinuri antimicrobiene, și am adaptat această metodă pentru vaccinarea împotriva acestui virus. Deci, asta este primul impediment al unei explicații clare și pe înțelesul tuturor, faptul că ne aflăm îm fața unei metode complet noi, de vaccinare”, a precizat el.
Virgil Păunescu este la bază profesor de fiziologie și imunologie și a contribuit la primul transplant medular din centrul de la Timișoara, care a fost și primul transplant medular din România. Este unul din pionierii transplantului medular din țară și a participat la terapia cu celule stem în afecțiunile miocardului.
Inițiativa sa de a se implica într-un vaccin românesc pleacă de la specializarea în imunologie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...