Vaccin pentru coronavirus, când îl vom avea: dr Moldovan explică

Vaccin
EXCLUSIV
Vaccinul împotriva Covid-19 va disponibil în curând, însă pentru a dovedi eficiența lui e nevoie de câteva luni. Care este timpul minim pentru a obține un vaccin nou, a explicat dr. Horațiu Moldovan, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Un vaccin împotriva infecției cu coronavirus ar putea fi posibil în scurt timp, însă potrivit specialiștilor, timpul necesar pentru testele clinice este cel care prelungește durata de așteptare.

Învitat în emisiunea Academia de Sănătate, Dr. Horațiu Moldovan a precizat că, deși sunt deja două țări care au anunțat deja că sunt foarte aproape de obținereaq unui astfel de vaccin. De asltfel, Statele Unite ale Americii chiar au anunțat că în scurt timp vor începe testele clinice ale unui vaccin împotriva coronavirusului.

„Ieri am primit informația de la unul din colaboratorii mai tineri că în SUA a început deja un trial clinic pentru un vaccin, care s-ar putea dovedi eficient. În plus, Israelul a anunțat că e foarte aproape de a obține un astfel de vaccin”, a spus Irinel Popescu, gazda emisiunii Academia de Sănătate.

„Prima problemă a unui trial clinic este intervalul de timp necesar. Un număr de luni trebuie să decurgă pentru a putea obține rezultatele lui, ca atare în domeniul vaccinurilor e nevoie de circa șase luni, până la un an. Deci e greu de presupus că pot reduce această ciclicitate”, a mai explicat dr. Horațiu Moldovan, prezent în emisiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel