Tumorile maligne la copii. Dr. Monica Dragomir, la Academia de Sănătate

Tumorile maligne la copii. Dr. Monica Dragomir, la Academia de Sănătate
EXCLUSIV
Tumorile maligne la copii. Dr. Monica Dragomir vine la Academia de Sănătate.

Dr. Monica Dragomir, șefa Secției de Oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic "Prof. dr. Al. Trestioreanu" București este invitatul zilei de la Academia de Sănătate.

"Specialitatea pe care o aveți este una foarte sensibilă, pentru că noțiunea de oncologie implică un anume impact emoțional și la adult, dar cu atât mai mare când vorbim de copii și aici, pe platforma Fundeni cred că există o împărțire a sarcinilor, pentru că dvs. vă ocupați de ceea ce numim tumori solide la copii, în timp de hematologia pediatrică, o subspecializare în sine până la urmă, se ocupă de afecțiunile hematologice maligne.

Aș începe prin a vă întreba, revenind la noțiunea de impact emoțional pe care o implică un cancer la un copil, ce se întâmplă, de ce va copiii cancer la vârste așa fragede, care e incidența cancerului la copii, dacă e în creștere sau în scădere în România și care sunt tendințele actuale din acest punct de vedere", spune acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical.

Conf.dr. Monica Dragomir este șeful Secției de Oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic "Prof. dr. Al. Trestioreanu" din Capitală, este membru în Comisia de Oncologie a Ministerului Sănătății, secretar general în Liga Română de Cancer și predă la catedra de Oncologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din București.

Emisiunea va fi difuzată luni, 13 martie, ora 11:00, pe Youtube DC Medical și DC News și Facebook DC Medical și DC News.

Youtube video image

Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcmedicalro 

Instagram: https://instagram.com/dcmedical_dozadesanatate 

Site: www.dcmedical.ro 

TikTok: https://www.tiktok.com/@dcmedical_dozadesanatate 

Twitter: https://twitter.com/DCMedical1 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel