Știai că data și grosimea primei...
Într-o eră în care accesul la servicii medicale este mai facil ca niciodată, o surprinzătoare proporție de pacienți ignoră importanța interpretării rezultatelor analizelor.
General maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu de la Spitalul Militar de Urgență Carol Davila a evidențiat, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, de la DC Medical și DC News o tendință pe care au remarcat-o medicii.
Mulți pacienți efectuează analize, dar nu se întorc pentru a discuta rezultatele cu medicul. Această situație nu doar că subminează eforturile de prevenție, dar ridică și semne de întrebare asupra conștientizării și responsabilizării pacienților în privința sănătății lor. În acest context, este esențial să încurajăm o abordare mai proactivă în gestionarea sănătății personale.
"Toată lumea vrea să-și facă analizele. Adică ne întâlnim cu cazuri. Își face analizele și le-a făcut și poate uneori nici nu le mai ia de acolo de unde le-a făcut. Dar, este convins că și-a făcut analizele. Adică el e fericit că și-a făcut analizele.
Că se mai duce înapoi la doctor, să le citească cineva, cineva, să spună ce are de făcut. Nu. Omul dacă și-a făcut analizele, e fericit.
Sau mai mult, mai vrea câte un CT sau câte un RMN, că-l doare capul, îl doare undeva, se duc, fac, dar nici nu mai iau intrepretarea RMN-ului sau CT-ului. Sunt și situații de genul acesta, nu generalizez, dar se întâmplă.
Sunt oameni care uită, care refuză să vină", a explicat general maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu de la Spitalul Militar de Urgență Carol Davila, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.
Vezi și: Encefalita anti-NMDAR, boala autoimună rară. Este diagnosticată greșit ca tulburare mintală
Analize medicale - FOTO: Freepik@Precise99
Specialiștii subliniază importanța programelor de depistare timpurie și a consulturilor regulate, care pot identifica problemele de sănătate înainte ca acestea să devină grave. General maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu a declarat că o abordare proactivă în ceea ce privește sănătatea poate salva vieți și reduce costurile medicale pe termen lung.
Pe de altă parte, general maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu a subliniat că există, mulți pacienți care respectă programul de depistare și care au beneficiat deja de aceste servicii.
"Sunt foarte mulți care se supun rigorilor programului de depistare, foarte mulți care au beneficiat deja", a mai explicat general maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu de la Spitalul Militar de Urgență Carol Davila, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Știai că data și grosimea primei...
A început sezonul accidentelor pe...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...