Tratamentul naturist pentru tumorile benigne. Dr. Ștefan Voiculescu: E mai bun decât cel hormonal sau chimic

Tratament tumori benigne - Foto: Freepik @katemangostar @romeo22
EXCLUSIV
Când vine vorba de sănătatea sânului, unii oameni sunt tentați să aleagă drumuri alternative și să se bazeze pe remedii naturiste. Însă, nu toate tumorile sunt la fel, iar tratarea cancerului de sân cu leacuri blânde poate echivala cu o lută înarmată cu o praștie împotriva unui adversar periculos. Cu toate acestea, anumite tumori se pot trata și cu plante. "Nu tratez un cancer cu așa ceva, pentru că e ca și când aș vrea să mă bat cu un dușman nemaipomenit de puternic, cu o praștie".

Limfedemul, complicația îngrozitoare a cancerului de sân. Dr. Ștefan Voiculescu: Este cea mai de temut. Se umflă foarte mult

În ultimii ani, tot mai mulți oameni au început să exploreze terapiile naturiste ca opțiune în tratarea cancerului de sân.

Deși medicina modernă oferă tratamente precum chimioterapia, radioterapia și chirurgia, ideea de a integra remedii naturale a câștigat popularitatea, mai ales în rândul celor care doresc o abordare mai blândă asupra corpului lor.

Totuși, alegerea unor astfel de terapii poate indica numeroase semne de întrebare.

Medicul Ștefan Voiculescu subliniază diferența între tratarea tumorilor benigne și cancerul de sân, recomandând terapiile pe bază de plante doar pentru tumorile benigne, care reprezintă majoritatea afecțiuni mamare.

El susține că aceste tratamente naturiste sunt blânde și eficiente în astfel de cazuri, însă avertizează că ele nu pot înlocui tratamentele necesare pentru cancer, comparând această abordare cu o luptă inegală.

Medicul avertizează că sfaturile prietenilor sau ale cunoscuților, precum folosirea frunzelor de varză pentru tratamente naturiste, pot fi riscante în cazul cancerului.

Medicul Ștefan Voiculescu subliniază importanța identificării tumorilor benigne cu potențial de risc, care, în anumite situații pot evolua către cancer și, dacă e cazul, trebuie îndepărtate pentru a reduce riscul de boală.

Medicul consideră că tratamentele naturiste sunt preferate în locul celor hormonale sau chimice în cazul bolilor benigne, mai ales pentru că necesită tratamente de lungă durată și aduc pacienților confort psihologic.

Tumorile benigne sunt o latură importantă, sunt oricum foarte mare a majoritate a tumorilor sânului, pe de o parte, în altă parte și eu, ca specialist prefer să tratez cu plante așa ceva, pentru că sunt tratamente blânde și eficiente de multe ori într-o asemenea situație.

Dar nu tratez un cancer cu așa ceva, pentru că e ca și când aș vrea să mă bat cu un dușman nemaipomenit de puternic, cu o praștie. Nu se poate. 

Deci, cei care apelează la sfaturile prietenilor, ale cunoscuților care spun eu m-am tratat cu foi de varză, riscă.

E bine de știut când pornim să tratăm sânul mai întâi, să știm să tratăm bolile benigne.

Pentru că:

1. sunt majoritatea

2. ele pot în unele cazuri să conducă spre un cancer de sân. 

Există boli cu risc și dacă le recunoaștem, atunci putem să facem ceea ce trebuie, adică să scoatem acele tumori benigne, deși de obicei noi nu vrem să le operăm, dar dacă au risc, vrem să le îndepărtăm. 

Și aia e o chirurgie de reducere a riscului de cancer de sân prin dispariția unui factor mai mult sau mai puțin important de risc. 

Și da, în această situație, majoritatea tratamentelor sunt din plante, sunt mai bune decât cele hormonale.

Sunt mai bune decât unele din cele chimice, pentru că am de tratat vreme îndelungată. 

De asemenea, pacientele sunt liniștite și să afle că au o boală benignă și să afle că boala lor se tratează cu plante și întotdeauna tratamentele încep și cu placebo.

Noi trebuie să știm că există și o putere a cuvântului în tratamente. A fost cunoscută de Hipocrate. Nu văd de ce n-aș folosi-o”, a declarat medicul Ștefan Voiculescu, medic primar Chirurgie generală, doctor în Științe Medicale și coordonatorul Academiei de Senologie din Centrul Oncologic SANADOR, pentru DC Medical, în emisiunea Academia de Sănătate.

Vezi emisiunea AICI:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

antibioticele - FOTO: Freepik@toonsteb
EXCLUSIV
Antibioticele, prezente în alimente. Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu: Aduc un aport nedorit în organism
OMS aprobă pentru prima dată testul pentru tuberculoză

Crossuri externe

pixel