Rona Hartner, mărturie dureroasă despre cancer: Am cancer de fumător în corp de nefumător! Corp de 50 de ani, tonus de 185 de ani. Le-am zis să se roage!

rona hartner - FOTO: Captura@Facebook: Rona Hartner
Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer la plămâni și metastaze la creier. Artista a făcut mărturisiri dureroase despre boala cumplită cu care se luptă.

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer în stadiu 4. Actrița are cancer la plămâni și metastaze la creier. Rona Hartner a mărturisit că nu mai poate munci acum, motiv pentru care a rămas fără surse de venit.

Rona Hartner nu și-a pierdut speranța, potrivit mărturisirilor postate într-un live, pe Facebook. În trecut, vedeta a învins boala după un tratament dur. La acel moment, Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer la colon și la ficat.

”Am cancer de fumător în corp de nefumător. Totul a venit pe un fond de stres foarte mare, foarte puternic. Am și dorința asta mare să fac ceva, dar nu mai pot. Acum două săptămâni aveam 50 de ani, acum am 185.

Când trebuie să fac orice mișcare, îmi ia ca unui om de 185 de ani. Eu am vrut să am o vârstă avansată, dar nu acum, nu tot anul ăsta. Voiam în timp să apară vârsta avansată. M-am trezit de pe o zi pe alta cu această vârstă. Prietenii mei au fost atât de panicați când au văzut ce mi se întâmplă…

Le-am zis să se roage. Și să mă ajute să mai fac ultimul album, dar vreau să scriu și o carte. Dar cum să te concentrezi când, de fapt, ești diminuat? Sinceră să fiu, am corpul de 50 de ani și tonusul de 185 de ani, totul e diminuat”, a mărturisit Rona Hartner, într-un live postat pe Facebook. 

Vezi și: Ștefan Stan, fost jucător al ”naționalei” de rugby, a murit la numai 35 de ani. Timp de 4 ani s-a luptat pentru fiecare zi de viață

Cum se manifestă cancerul de plămâni

Cancerul pulmonar este un tip de cancer care debutează atunci când celulele anormale cresc necontrolat în plămâni. Este o problemă gravă de sănătate care poate provoca vătămări grave și chiar moartea.

Simptomele cancerului pulmonar includ o tuse care nu dispare, dureri în piept și dificultăți de respirație. Este important să solicitați asistență medicală din timp pentru a evita efectele grave asupra sănătății. Tratamentele depind de istoricul medical al persoanei și de stadiul în care se află boala.

Cele mai frecvente tipuri de cancer pulmonar sunt carcinomul fără celule mici (NSCLC) și carcinomul cu celule mici (SCLC). NSCLC este mai frecvent și crește încet, în timp ce SCLC este mai puțin frecvent, dar adesea crește rapid.

Cancerul pulmonar reprezintă o problemă semnificativă de sănătate publică, cauzând un număr considerabil de decese la nivel mondial.

Estimările GLOBOCAN 2020 privind incidența și mortalitatea prin cancer, realizate de Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC), arată că cancerul pulmonar rămâne principala cauză de deces prin cancer, cu un număr estimat de 1,8 milioane de decese (18%) în 2020.

Fumatul de tutun (inclusiv țigări, trabucuri și pipe) este principalul factor de risc pentru cancerul pulmonar, dar acesta poate afecta și nefumătorii. Alți factori de risc includ expunerea la fumatul pasiv, riscurile profesionale (cum ar fi azbestul, radonul și anumite substanțe chimice), poluarea aerului, sindroamele canceroase ereditare și bolile pulmonare cronice anterioare, potrivit OMS.

Vezi și: Studiu: Rezultate similare cu renunțarea la fumat, în cazul celor care au trecut la un produs care încălzește tutunul. Summer Hanna, BAT: Am monitorizat biomarkerii de potențial risc

Cancerul de plămâni, simptome

Cancerul pulmonar poate provoca mai multe simptome care pot indica o problemă la nivelul plămânilor.

Cele mai frecvente simptome includ:

- tuse care nu dispare

- dureri în piept

- dificultăți de respirație

- tuse cu sânge (hemoptizie)

- oboseală

- pierdere în greutate fără o cauză cunoscută

- infecții pulmonare care revin mereu.

Simptomele timpurii pot fi ușoare sau pot fi respinse ca fiind probleme respiratorii obișnuite, ceea ce duce la un diagnostic întârziat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel