Alimentația în sezonul rece poate fi...
Invitat la ediția de săptămâna aceasta a emisiunii Academia de Sănătate, profesorul Octavian Buda a vorbit despre cum au gestionat oamenii epidemiile. Acesta amintește că statistica despre morțile de ciumă bubonică în Epoca Medievală era ”apocaliptică”. Se spune că un sfert din populația Europei ar fi pierit de această nemiloasă boală. Specialistul adaugă că oamenii din acele vremuri au adoptat măsura distanțării sociale. Exemplifică:
”În Milano, dacă se afla că într-o clădire era cineva cu ciumă nu i se mai permitea să iasă din clădire. Sigur că veneau călugări, veneau oamenii din urbe care le aduceau de mâncare, nu-i lăsau să moară, dar făceau un lucru devastator din punct de vedere urban: scriau pe clădirea respectivă un semn care țintea la epidemia de ciumă. Mă întreb cum ar fi dacă, într-un oraș civilizat, cineva ar scrie pe un bloc de locuințe COVID? Vă dați seama că s-ar goli imediat. Însă asta ar însemna, înainte de toate, discriminare și etichetare extrem de gravă”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...