Prof. dr. Emanoil Ceaușu, adevăruri NESPUSE despre COVID-19: Față de prima parte a pandemiei, avem un ajutor foarte mare: vaccinarea
05 apr, 13:02

EXCLUSIV
Prof. dr. Emanoil Ceaușu, reputat specialist în Boli Infecțioase, a vorbit, luni, 5 aprilie, la Academia de Sănătate, despre pandemia de coronavirus și a descifrat lucrurile cele mai importante pe care trebuie să le știm despre al treilea val de COVID-19. 

"Primul lucru pe care îl vedem cu toții este că pandemia continuă. Al doilea lucru: ne aflăm în al treilea val al pandemiei, val produs de o variantă virală, varianta britanică, mai contagioasă ca virusul inițial și care face ca numărul de îmbolnăviri să fie mai mare, contagiozitatea putându-se produce mult mai ușor. Și atunci măsurile care au fost luate de la începutul pandemiei până acum, toate legate de distanțare, trebuie menținute.

Față de prima parte a pandemiei, mai avem un ajutor foarte mare: vaccinarea. Este o cursă contra timp, cu cât se vaccinează mai multe persoane, cu atât crește posibilitatea ca pandemia să scadă în intensitate și, la un moment dat, să se oprească. Până atunci, măsurile personale și colective trebuie menținute, poate cu mai multă vigoare, ținând cont că acest al treilea val este în plină desfășurare. Până unde va ajunge ca intensitate, cât va dura, asta rămâne de văzut. Ține foarte mult de noi, de comportamentul nostru.", a precizat prof. dr. Emanoil Ceaușu la interviurile DC MEDICAL. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?