Prof dr Dan Dumitrașcu: Neurogastroenterologia, relația vitală dintre sistemul nervos și cel digestiv. Academia de Sănătate

Dr Dan Dumitrașcu. Foto: Youtube
  LIVE
Prof dr Dan Dumitrașcu, președintele-fondator al Societății Române de Neurogastroenterologie vine la Academia de Sănătate luni, 29 martie, de la ora 11.00, la DC News și DC Medical, pentru a discuta despre relația vitală dintre sistemul nervos central și sistemul digestiv și bolile care apar din dereglarea acesteia.

„În ediția de luni a emisiunii Academia de Sănătate îl vom avea ca oaspete pe domnul profesor doctor Dan  Dumitrașu, profesor de Gastroenterologie la Universitate de Medicină și  Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca și președinte-fondator al Societății Române de Neurogastroenterologie, un domeniu nou, despre care am mai vorbit cu domnia sa în urmă cu aproximativ 2 ani. Între timp, sigur că acest domeniu s-a dezvoltat, aș spune că este unul dintre cele mai dinamice din Medicină, tocmai de aceea ne propunem să reluăm discuția și să aflăm ce s-a mai întâmplat între timp”, a dezvăluit prof dr Irinel Popescu, realizatorul emisiunii. 

Prof dr Dan Dumitrașcu este medic primar gastroenterologie și medicină internă, dar și specialist în psihosomatică (ICPM), șeful Secției Medicină Internă III a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și Membru titular al Academiei de Științe Medicale, va vorbi despre relația dintre sistemul nervos central și tubul digestiv și cum, din dezechilibrarea acestei relații, apar afecțiuni cronice. 

Emisiunea Academia de Sănătate va fi transmisă LIVE, luni, 29 Martie, de la ora 11.00, simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel