Poate fi diabetul vindecat doar cu regim alimentar? Simona Carniciu, la ACADEMIA DE SĂNĂTATE

Poate fi diabetul vindecat doar cu regim alimentar Simona Carniciu, la ACADEMIA DE SĂNĂTATE - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Cum putem trata diabetul și cât de mult ne ajută dieta. Află totul de la dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet și boli de nutriție la Centrul Corposana.

"Astăzi o avem ca invitat pe doamna doctor Simona Carniciu, specialist în diabet, boli de nutriție și boli metabolice de la UMF "Carol Davila" București și Centrul Corposana.

Mi-am propus la în 2 emisiuni succesive să abordăm diverse tipuri de remedii, la ceea ce numim boli de nutriție, boli metabolice, sindromul metabolic și diabetul. Diabetul, în centru, o boală foarte răspândită, mai ales după o anumită vârstă. Și, plecând de la ideea că putem trata aceste boli pe care le tratați dumneavoastră, iată, și cu chirurgia, cu medicație, cu tratament medical. S-au făcut și progrese, dar au apărut articole care arată că putem să tratăm doar prin nutriție și atât.

Și aici, între aceste extreme, între ceea ce era disponibil de mii de ani, nutriția, și progresele făcute de medicina modernă. E bine să păstrăm un balans între aceste tipuri de abord, în ideea că medicația poate fi evitată din foarte, foarte multe motive. N-ar fi rău să putem să rezolvăm problemele și fără medicație și de aici în colo, v-aș ruga să spuneți care e punctul de vedere al specialistului în diabet, nutriție și boli de nutriție, care se ocupă de această categorie de boli, din punct de vedere al medicinei interne și al tratamentului medical.

În ce măsură, acest tratament, la rândul lui, se poate renunța la el și putem ajunge obiectivele pe care ni le propunem, doar cu nutriție", a spus prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical.

Emisiunea va fi difuzată luni, 20 iunie, ora 11, pe pagina de Facebook DC Medical și pe canalul de Youtube DC NEWS TV. 

Vezi emisiunea AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel