La vârsta a doua, prevenția...
Este vorba despre dieta Rina sau dieta de 90 de zile, care are la baza principiul disocierii alimentare.
Poate te întrebi de ce consider că este o dietă permisivă!? Susțin acest lucru deoarece dieta Rina nu îți impune restricții. Singura condiție este să consumi zilnic doar un tip de aliment.
Așadar, vei afla tot ce trebuie să știi despre dieta Rina generalități, reguli, dar și alimente recomandate în timpul dietei.
Dieta Rina a fost inventată de către un sportiv american. El s-a gândit la o modalitate eficientă de a reduce problemele digestive, cauzate, în mare parte, de combinarea incorectă a unor alimente. Din acest motiv, dieta Rina se bazează pe principiul disocierii alimentare.
Altfel spun, în cele 90 de zile de dietă, planul nutrițional se repetă într-un ciclu de 4 zile. Practic, dieta presupune consumul a patru tipuri de alimente și nutrienți:
Apoi, aceste categorii de alimente se reiau (se începe de la prima zi). Abia după șapte repetări de acest fel (28 de zile) vă urma o zi de detoxifiere, în care poți să bei doar apă.
Pe parcursul dietei este important să elimini obiceiurile nesănătoase și să adopți un stil de viață sănătos. În acest sens, se recomandă respectarea orelor de somn, hidratarea permanentă, introducerea exercițiilor fizice (2 – 4 ore pe săptămână).
La sfârșitul dietei, după 90 de zile, vei putea observa că ai pierdut un număr considerabil de kilograme. Și ceea ce este și mai interesant la această dietă este faptul că te ajută să îți menții noua greutate corporală. Deci efectul yo-yo este eliminat. Sigur că dacă revii la vechile obiceiuri, s-ar putea să începi să reacumulezi kilograme.
Spre deosebire de restul dietelor, dieta Rina nu are pre multe reguli de urmat.
Totuși, în cele ce urmează iți prezint cele mai importante „reguli” ale dietei Rina:
Dacă vrei să începi să ții dieta Rina trebuie să știi că iți oferă o multitudine de variante alimentare. După cum spuneam, din acest punct de vedere, nu este o dietă prea strictă. Ai la dispoziție diverse fructe, legume, carbohidrați și proteine, deci nici nu vei simți „restricțiile”.
Iată ce poți consuma în fiecare zi, în funcție de grupa alimentară.
Ziua 1 – proteine
Îți vei începe prima zi de dieta cu un mic-dejun la care vei consuma doar fructe.
La prânz și cină ai o lista mai lungă de alimente pe care le poți consuma. Fiind vorba de proteine, poți să alegi:
Carnea poate fi preparată pe grătar, la abur sau la cuptor. O poți combina cu o salata mică de legume, fără să adaugi pe ea ulei.
Indiferent de meniul pe care îl alegi la pranza, trebuie să știi că la cină, cantitatea acestuia vă fi înjumătățită.
Ziua 2 – legume
A doua zi a dietei vă debuta cu același mic-dejun care vă conține doar fructe.
Prânzul și cina vor conține doar legume, gătite pe grill, la cuptor sau la abur, fără ulei. Dar poți folosi condimente sau ierburi aromatice.
Nu există restricții în ceea ce privește legumele pe care le poți consuma, așa că totul depinde de preferințele tale.
La cina poți să ai același meniu precum la prânz, însă într-o cantitate mai mică.
Iată alimentele pe care le poți consuma:
Ziua 3 – carbohidrați
Aceasta este ziua cea mai așteptată a dietei. Îți permite să mănânci chiar și acele produse pe care alte diete le interzic cu strictețe. Așadar, te poți bucura de o felie de pizza, o prăjitură, paste cu legume (nu cu carne!), ciocolată neagră.
Micul-dejun vă conține doar fructe, însă pe parcursul zilei de poți răsfață, consumând:
Ziua 4 – vitamine din fructe și legume
A patra zi a dietei vă conține fructe proaspete sau uscate, nuci și semințe, suc de fructe și legume proaspete.
Toate aceste alimente pot fi consumate în forma pe care ți-o dorești. De asemenea, mai trebuie să știi că nu ai restricții în ceea ce privește cantitatea pe care o consumi. Poți consuma:
Dieta Rina conține o serie de alimente strict interzise. Este vorba despre:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...