Oțet de usturoi și mere: combinație neașteptată, dar benefică pentru organism. Rețetă

Natura ne-a dăruit diverse alimente care au o sumedenie de beneficii pentru sănătate. Usturoiul este unul dintre ele, iar în combinație cu oțetul de mere, devine un remediu miraculos pentru numeroase probleme de sănătate. 

Înainte de a dezvălui rețeta pe bază de usturoi și oțet de mere, câteva detalii despre beneficiile acestor ingrediente-minune.

Usturoi: Are proprietăți antiinflamatorii și imunomodulatoare, care au făcut obiectul unui studiu, publicat în Journal of Immunology Research. De asemenea, oferă o protecție potențială pentru sistemul cardiovascular, datorită capacității sale de a reduce colesterolul, așa cum a fost evidențiat în acest studiu. Alicina pe care o conține usturoiul are o activitate antimicrobiană și antibacteriană semnificativă împotriva unei multitudini de bacterii, așa cum s-a afirmat în această analiză. Ca bonus, acest ingredient previne boala ficatului gras non-alcoolic, potrivit unui studiu randomizat, publicat de Advanced Biomedical Research.

Oțet de mere: Ajută la combaterea obezității și la reducerea inflamației. Într-un studiu, acest ingredient a redus aportul alimentar al rozătoarelor obeze și le-a modificat microbiota intestinală, reducând, în același timp, oxidarea și inflamația ficatului. În plus, așa cum subliniază acest studiu, oțetul de mere are activitate antimicrobiană atunci când este adăugat la un program alimentar.

Pentru rețetă, ai nevoie de: 

450 g usturoi curățat

½ litru de oțet de mere

2 frunze de dafin

1 lingură de oregano

2 linguri de ulei de măsline

6 boabe de piper negru

½ pahar de apă

Pune apa, uleiul de măsline, oregano, frunzele de dafin și boabele de piper într-o cratiță și gătește-le până la fierbere.

Adaugă usturoiul curățat și fierbe încă trei minute, apoi oprește focul și lasă să se răcească.

Toarnă amestecul în borcane de sticlă, sterilizate în prealabil.

În cele din urmă, adaugă oțetul de mere.

Amestecă bine ingredientele și păstrează la frigider.

După cinci zile, marinada poate fi adăugată la salate, sandvișuri sau alte feluri de mâncare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel