A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok

Castravete - Foto: Freepik AI
„Uneori trebuie să mănânci un castravete întreg” - și internetul a luat-o razna! Un simplu castravete a declanșat o isterie globală: milioane de vizualizări pe TikTok, rafturi goale în supermarketuri și o întrebare care ne bântuie pe toți: ce se întâmplă în corpul tău când mănânci un castravete întreg?

„Uneori trebuie să mănânci un castravete întreg” - așa începe o serie de videoclipuri virale realizate pe TikTok de „tipul castraveților” Logan Moffitt, care a strâns milioane de vizualizări pentru videoclipurile sale cu salate de castraveți. El a inspirat, de asemenea, mii de videoclipuri copiate care prezintă castraveții ca ingredient principal în salate și alte feluri de mâncare, potrivit Reuters.

Se pare că această tendință a provocat o creștere a cererii de castraveți, ceea ce a dus la epuizarea acestora în mai multe magazine din Australia și din străinătate.

Dar ce se întâmplă de fapt în corpul vostru atunci când mâncați un castravete întreg?

Castraveții (Cucumis sativus) sunt, din punct de vedere tehnic, fructe care aparțin familiei de dovleci Cucurbitaceae. Această familie include dovleceii, pepenii și dovleceii.

Castraveții sunt originari din India cu peste 3 000 de ani în urmă. Aceștia cresc pe plante vițoase și sunt recoltați de obicei când sunt încă fermi și necoapte.

Castraveții sunt în mare parte apă (96%), motiv pentru care Logan Moffitt a fost descris drept cea mai hidratată persoană de pe internet.

Pe baza calculelor noastre care utilizează valorile de referință nutritive australiene, dacă ați „mânca un castravete întreg” (300 g), ați consuma:

- aproximativ 11% din necesarul zilnic de carbohidrați (o sursă importantă de energie)

- aproximativ 5% din necesarul zilnic de fibre (fibrele ajută la digestie și la sănătatea intestinelor)

- mai mult de 50% din necesarul zilnic de vitamina K (importantă pentru sănătatea oaselor și coagularea sângelui)

- aproximativ 10% din necesarul zilnic de vitamina C (importantă pentru sănătatea sistemului imunitar, sănătatea pielii și vindecarea rănilor)

- aproximativ 10% din necesarul zilnic de potasiu (potasiul reglează tensiunea arterială și contribuie la funcția musculară).

Nu este surprinzător faptul că nu există studii științifice moderne care să fi examinat în mod specific impactul consumului zilnic al unui castravete întreg asupra sănătății.

Cu toate acestea, castraveții conțin, de asemenea, cucurbitacine (în special în coajă), despre care cercetătorii cred că ar putea ajuta la combaterea inflamațiilor și ar putea fi un potențial agent anticancerigen.

În sens mai larg, oamenii au folosit castraveții pentru:

- a ajuta la digestie și la pierderea în greutate

- susținerea sănătății inimii

- reducerea durerii provocate de arsurile solare și de umflăturile de pe piele.

Având în vedere că sunt compuși în proporție de 96% din apă, castraveții ar putea crește semnificativ aportul zilnic de lichide atunci când sunt consumați în cantități moderate.

De exemplu, un castravete întreg (aproximativ 300 g) ar contribui cu aproximativ 288 mililitri de apă, adică puțin peste o cană. Avem nevoie de multă apă în fiecare zi, astfel încât acest aport suplimentar ar putea fi util pentru unele persoane.

Conținutul lor ridicat de apă, combinat cu electroliți esențiali precum potasiul, face din castraveți o gustare răcoritoare, în special pe vreme caldă sau după efort.

Deși castraveții pot contribui la hidratarea zilnică, ei nu ar trebui să înlocuiască apa potabilă. Adăugarea castraveților la mese sau gustări ar putea fi o modalitate gustoasă de a rămâne hidratat, dar tot trebuie să beți apă.

Castraveții pot fi un adaos excelent la o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, bazându-te prea mult pe ei ar putea avea dezavantaje neașteptate.

Castraveții sunt, în general, ușor de digerat și au un conținut scăzut de carbohidrați fermentabili (FODMAP), ceea ce înseamnă că, în cantități moderate, este puțin probabil să provoace balonare pentru majoritatea persoanelor.

Cu toate acestea, atunci când sunt consumați în cantități mari, unii oameni pot simți disconfort digestiv, în special dacă sunt sensibili la fibre sau au un istoric de probleme cu colonul iritabil.

Fiind săraci în carbohidrați, grăsimi și proteine, castraveții sunt nepotriviți ca sursă primară de hrană. Cu alte cuvinte, nu puteți trăi doar cu castraveți. Aceștia nu furnizează nutrienții esențiali necesari pentru energie, menținerea musculaturii și sănătatea generală.

Câți castraveți poți mânca, de fapt?

Dacă cineva ar mânca în principal castraveți pe o perioadă îndelungată, ar putea fi expus riscului de subnutriție.

Multe dintre mâncărurile pe bază de castraveți de pe TikTok includ, de asemenea, ingrediente precum usturoi, sos de soia, sos de pește, ulei de susan și zahăr - toate bine cunoscute de bucătarii casnici cărora le place să sporească savoarea mâncărurilor lor.

De asemenea, lui Moffitt îi place să spună „MSG, evident”, atunci când enumeră ingredientele sale preferate pentru salata de castraveți.

MSG este glutamat monosodic, cunoscut și ca aditivul alimentar 621, o substanță umami adăugată pentru a spori aroma multor mâncăruri asiatice.

În ciuda campaniilor anterioare de alarmare cu privire la MSG, acesta este sigur și autorizat pentru consum în Australia și în alte țări.

În mod obișnuit, MSG se consumă la aproximativ 0,5 g pe porție, dar unele persoane raportează sensibilități la doze mai mari, cum ar fi peste 3 g.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că multe alimente - inclusiv roșiile, ciupercile și brânza parmezan - conțin în mod natural glutamat, principala componentă a MSG.

Ei bine, ca orice aliment, moderația și varietatea sunt cheia.

Castraveții sunt un adaos răcoritor și hidratant la o dietă echilibrată și funcționează cel mai bine din punct de vedere nutrițional atunci când sunt asociați cu ingrediente din alte grupuri alimentare.

De exemplu, pentru a crea o masă echilibrată, încercați să combinați castraveții cu alimente bogate în proteine precum ton, pui, ouă sau tofu marinat, împreună cu cereale integrale precum pâine integrală, paste sau orez. Această combinație vă va ajuta să consumați nutrienți esențiali pentru energie susținută și sănătate generală.

Iar dacă sunteți în căutarea unor sfaturi dietetice personalizate sau a unui plan de masă personalizat, este întotdeauna mai bine să discutați cu un dietetician acreditat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel