Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT

Sorin Bontea - Foto: Instagram Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea a transformat pasca într-un cheesecake românesc irezistibil, gata în doar câțiva pași. Secretul? Ingredientele simple, combinate genial - iar trucul cu untulși stafidele face toată diferența! Află rețeta care a cucerit internetul și pregătește cel mai cremos și rapid desert de sărbători!

Chef Sorin Bontea propune o variantă modernă și rapidă a tradiționalei pască de Paște: pasca fără aluat. Această rețetă, asemănătoare unui cheesecake românesc, este ideală pentru cei care doresc un desert delicios, dar simplu de preparat.​

Ingrediente necesare

- 700 g brânză de vaci​

- 400 g smântână​

- 4 ouă​

- 250 g zahăr tos​

- 2 pliculețe zahăr vanilat​

- esență de vanilie cu aromă de Bourbon​

- 100 g griș​

- 50 g făină​

- 80 g unt (la temperatura camerei)​

- 200 g stafide (hidratate în apă caldă)​

- coaja rasă de la o lămâie și zeama de la o jumătate de lămâie​

Mod de preparare

"Începem cu ouăle, zahărul și le batem împreună două minute, nu foarte mult, e o rețetă foarte rapidă. Adăugăm brânza de vaci. Este foarte important ca toată compoziția să fie cât mai omogenă la această rețetă.  

Adaug untul, care e foarte important să fie la temperatura camerei, esența de vanilia, smântâna și jumătate de lămâie stoarsă. Pun și coaja de la o lămâie rasă, adaug și făina puțin câte puțin, pentru a nu face cocoloașe, după care și grișul. Pun și stafidele, pe care le-a m hidratat deja cu puțină apă caldă", a explicat chef Sorin Bontea.  

- Bate ouăle cu zahărul tos și zahărul vanilat timp de aproximativ 2 minute.​

- Adaugă brânza de vaci și amestecă până obții o compoziție omogenă.​

- Încorporează smântâna, untul, esența de vanilie, coaja și zeama de lămâie.​

- Adaugă făina cernută treptat, apoi grișul, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.​

- Încorporează stafidele hidratate.​

- Toarnă compoziția într-o formă de copt (diametru de 24 cm) tapetată cu unt, zahăr și făină.​

- Coace pasca în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 60-70 de minute, în funcție de cuptor.​

- După coacere, lasă pasca să se răcească înainte de a o tăia și servi.​

"O bag la cuptor la 160 de grade, timp de o oră. După 60 de minute merge tăiată", a mai spus.

Chef Sorin Bontea subliniază importanța utilizării ingredientelor la temperatura camerei pentru a obține o textură perfectă: "Pentru această rețetă, am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Nu este o rețetă complicată".

Această pască fără aluat este o alternativă simplă și rapidă la rețeta tradițională, oferind un gust autentic și o textură cremoasă, perfectă pentru masa de Paște.​

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Medicamentul care poate opri gonoreea rezistentă
Combinația de medicamente care previne infarctul
Doi medici rezidenţi au murit la interval de două săptămâni. Ce s-a întâmplat la Iași

Crossuri externe

pixel